Rijbewijs of vergunning aanvragen? Per 1 maart alleen nog met afspraak

Rijbewijs of vergunning aanvragen? Per 1 maart alleen nog met afspraak

  Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN – De gemeente Moerdijk werkt vanaf 1 maart uitsluitend op afspraak. Wie bijvoorbeeld een rijbewijs komt aanvragen of een vraag heeft over een dakkapel dient van tevoren op internet of telefonisch een afspraak in te plannen.


Dit komt complexe landelijke regelgeving van burgerzaken en digitalisering. Veel zaken kunnen inwoners al online regelen. Daardoor veranderen de vragen aan de balie. Verzoeken vragen meer voorbereidingstijd. Om de dienstverlening voor inwoners te verbeteren, gaat de gemeente werken op afspraak.

Hoe gaat het te werk?

Een afspraak maken kan via de gemeentewebsite en telefonisch via 140168. Het uitgangspunt is dat iedereen binnen vijf werkdagen terecht kan voor een afspraak. "Het zal de eerste periode even wennen zijn en natuurlijk gaan we daar soepel mee om. Mochten mensen vanaf maart binnenlopen zonder afspraak, dan proberen we samen een oplossing te zoeken. Bij voorkeur natuurlijk zo snel mogelijk op de dag zelf", benadrukt wethouder Jack van Dorst.

Zonder afspraak

Het ophalen van bijvoorbeeld een paspoort of rijbewijs kan nog wel zonder afspraak tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie. Voor het WMO-loket en het Centrum voor Jeugd en Gezin blijft de vrije inloop ongewijzigd (maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur).

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>