Markt in Zevenbergen weer opengesteld: helemaal gelijkvloers
Foto: Monique Jansen

Markt in Zevenbergen weer opengesteld: helemaal gelijkvloers

  Gemeente Nieuws

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft het grote plein van de Markt in Zevenbergen opengesteld voor verkeer. Het grote marktplein tussen de kerken onderging in de afgelopen maanden een flinke metamorfose. De kinderkoppen, trappen en muurtjes maakten plaats voor een open plein met veel bomen, bankjes en een grote plantenbak waarbij je op de natuurstenen rand kunt zitten.


Voor automobilisten is het nieuwe plein even wennen. Alles is gelijkvloers. Dat wil zeggen dat er geen duidelijke rijbaan of stoep is. Alle gebruikers van het plein delen de ruimte en moeten rekening houden met elkaar.
Vanuit de Molenstraat mag verkeer stapvoets langs de buitenkant van het plein rijden richting de Stationsstraat. De Markt blijft ook vanuit de Doelstraat bereikbaar. Parkeren kan er ook nog steeds: niet langer midden op het plein, maar in twee rijen parkeervakken naast de kerken, voor de huizen en bedrijven aan de Markt.

Even wennen

Zo'n nieuwe situatie is natuurlijk even wennen. Daarom staan er tijdelijk betonblokken op het plein. Die geven de route aan voor auto's. Ze verhinderen ook dat auto's op het plein parkeren. De blokken blijven naar verwachting 1 à 2 maanden staan. In de tussentijd wordt de laatste afwerking van het plein gedaan, zoals de installatie van lichtspots in de hoge masten.

Oude bekenden
De inrichting van de vernieuwde Markt is zo gekozen dat er ruimte blijft voor alle evenementen die van oudsher in het centrum plaatsvinden. Ook de weekmarkt komt terug. Hetzelfde geldt voor de beelden: de Pratende Vrouwen hebben in overleg met hun maker al een mooie nieuwe stek gevonden. De waterpomp en 't Knijn vinden hun weg naar het horecaplein als dit deel van de Markt in het voorjaar wordt opgeleverd.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>