Logo internetbode.nl/moerdijk

Aanleg detectiesysteem fiets- en voetgangersoversteek van start

  Nieuwsbrief

ZEVENBERGEN - De gemeente Moerdijk heeft een begin gemaakt met de aanleg van een detectiesysteem bij de fiets- en voetgangersoversteek Lindonk/Suikerpad in Zevenbergen. Het ligt in de bedoeling dat het systeem op donderdag 17 november in dienst wordt gesteld.

Het Suikerpad is een belangrijke fietsroute voor de schoolgaande jeugd. Het doel van het detectiesysteem is het verkeer op de Lindonk te waarschuwen voor kruisende fietsers en voetgangers op het Suikerpad. Er worden lampjes in de grond aangebracht en detectiecamera’s opgehangen. Wanneer er fietsers en/of voetgangers de oversteek naderen worden zij gedetecteerd en beginnen de lampjes te knipperen. De lampjes gaan, wanneer de passanten de oversteek gepasseerd hebben, weer uit.

Verkeersmaatregelen Gedurende de werkzaamheden worden er verkeersmaatregelen getroffen en wordt het verkeer door verkeersregelaars geregeld. Tijdens het afstellen van het systeem op donderdag 17 november ondervindt het verkeer geen enkele hinder en zijn verkeersmaatregelen ook niet nodig.

Onderdeel De maatregel maakt onderdeel uit van het door de gemeenteraad vastgestelde uitvoeringsprogramma ‘Wegen buitengebied en schoolfietsroutes’.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432892268116-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief