Foto: Gemeente Moerdijk

Man en vrouw weer op vrije voeten na ontdekking hennepkwekerij in Heijningen

  Politie

HEIJNINGEN - De twee bewoners van een woning aan de Markweg Noord in Heijningen die dinsdagochtend werden aangehouden na het aantreffen van een flinke hennepkwekerij en -stekkerij in de schuur van het huis blijven verdachten in de zaak. 


Na hun aanhouding werden de man en de vrouw voor verder onderzoek en verhoor naar een politiebureau gebracht. Het duo mocht dinsdagavond het politiebureau weer verlaten.

Dinsdag rond 10.20 uur ontstond tijdens een gemeentelijke controle het vermoeden dat zich in de schuur mogelijk een hennepkwekerij bevond. De politie werd gewaarschuwd, die meteen een onderzoek instelde. In een afgesloten gedeelte werden 600 hennepplanten en ruim 12.000 hennepstekken gevonden. Ook bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. 

De politie heeft in overleg met de officier van justitie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Alle goederen zijn vernietigd. Enexis gaat aangifte doen vanwege de diefstal van de stroom.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>