Foto: Politie.nl

Politie waarschuwt: Valse emails in omloop over uitnodiging voor boosterprik

  Politie

De politie waarschuwt dinsdag voor valse emails die in omloop zijn. De mails lijken te worden verstuurd vanuit de GGD, en roepen mensen op om een afspraak te maken voor een boosterprik. Wie op de link klikt, kan door criminelen geld afhandig worden gemaakt.


De boostercampagne van de GGD is in volle gang. Sinds 22 november is Breepark weer geopend en worden er derde prikken van het coronavaccin gezet om mensen extra te beschermen tegen het virus. Maar criminelen maken misbruik van de situatie. Via valse emails proberen zij mensen geld afhandig te maken. Daarvoor waarschuwt de politie.

De emails lijken te worden verzonden door de GGD. In de mail worden mensen opgeroepen om een afspraak te maken voor een boosterprik. Maar wie op de link in de email klikt, geeft criminelen de mogelijkheid om hen geld afhandig te maken. "Word geen slachtoffer van phishing!", waarschuwt de politie. 

Lees via deze link de tips van de politie om phishing te voorkomen.

Redactie,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>