Afbeelding
Foto: Pixabay

Nieuw tienjarenplan voor verkeersproblemen gemeente Moerdijk

Door: Guus Arnouts Politiek

ZEVENBERGEN - De komende tien jaar gaat het College van B&W van de gemeente Moerdijk met tientallen extra maatregelen de verkeersveiligheid waarborgen. Zo valt te lezen in het Verkeersveiligheidsplan Moerdijk 2018-2028 dat de gemeente vandaag naar buiten brengt.

Volgens de gemeente ligt in het plan de nadruk vooral bij preventieve maatregelen om ongevallen te voorkomen. "Er zijn suggesties voor infrastructurele maatregelen en acties om het verkeersgedrag van mensen op een positieve manier te beïnvloeden. Veilig Verkeer Nederland afdeling Moerdijk en de politie zijn betrokken geweest bij het opstellen van het plan." 

Doelgroepen en maatregelen
De maatregelen in het nieuwe plan focussen zich op vijf doelgroepen: kinderen, ouderen, voetgangers, fietsers, automobilisten en zogenaam zwaar verkeer. "Per doelgroep is er een focus op een aantal risicopunten. Bij kinderen is dat bijvoorbeeld de directe schoolomgeving en routes naar school. Die moeten veiliger worden gemaakt. Voor ouderen wordt gedacht aan toegankelijke looproutes en speciale e-bike- en scootmobieltrainingen", aldus de gemeente. Andere maatregelen zijn onder andere het zichtbaar maken van zebrapaden, oriëntatieverlichting en het toepassen van reflecterende belijning op belangrijk school- en fietsroutes. 

Langer lopend project
Twee jaar geleden maakte de gemeente Moerdijk al geld vrij om verkeersknelpunten aan te pakken. Hoewel het College ervan overtuigd is dat niet alle problemen vallen op te lossen of te voorkomen, verantwoordelijkheid ligt immers grotendeels bij de verkeersdeelnemer zelf, hoopt zij wel het verkeersgedrag positief te beïnvloeden. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief