Thomas Zwiers stopt per 1 februari als wethouder
Archieffoto: Ties Steehouwer

Thomas Zwiers stopt per 1 februari als wethouder

  Politiek

MOERDIJK - Wethouder Thomas Zwiers beëindigt op 1 februari zijn werkzaamheden als wethouder voor de VVD in het college van Moerdijk. Hij heeft dat dinsdagmiddag kenbaar gemaakt aan de pers en aan de leden van de gemeenteraad.


Volgens hem vergt het wethouderschap erg veel qua tijd en laat dit zich soms moeilijk combineren met een gezin met drie kleine kinderen. Vooral het laatste jaar heeft veel energie gekost door enkele zware dossiers, zoals de begraafplaats en de haven in Zevenbergen en de Bult van Pars in Klundert. Dat is echter, zo laat hij weten, niet doorslaggevend geweest om de functie op te zeggen. "Er doet zich nu een unieke kans voor om door een mooie opdracht een nieuwe toekomst vorm te gaan geven." Zwiers gaat een adviesbureau in zorg en publieke sector runnen. Van huis uit is hij gezondheidswetenschapper. 

Thomas Zwiers is zes jaar wethouder geweest in Moerdijk. Daarvoor was hij vier jaar raadslid voor de VVD. Het is nog niet bekend wie hem opvolgt.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>