Logo internetbode.nl/moerdijk

Robert Moorman zegeviert op golfbaan Zeegersloot

  Sport en Vereniging


FIJNAART - Zaterdag 18 maart reed de karavaan auto's van de Fendertsmannen richting Alphen aan den Rijn voor de tweede wedstrijd van dit jaar.

De dag stond onder leiding van vice-voorzitter Martin van Diepen en alles was prima geregeld. Hij had golfbaan Zeegersloot voor deze wedstrijd geselecteerd omdat we in het bijna 15-jarige bestaan van de vereniging daar nog niet eerder waren geweest. Een prima keuze! Golfbaan Zeegersloot is een zeer fraaie baan. De 18 holes tonen glooiingen met soms veel hoogteverschil en laten de karakteristieke contrasten van het waterrijke Zuid-Hollandse landschap zien.

De resultaten

Peter Rutters raakte geblesseerd aan de pols en moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. Ben Lauwers pakte met 16 punten de 14e plaats. Rene Consenheim was niet fit genoeg om optimaal te presteren en moest genoegen nemen met 22 punten en de 13e plaats. Martijn Sprenkels kon eveneens het lek niet boven krijgen. Met 27 punten pakte hij de 12e plaats. Arjan Magielse scoorde hij bij de eerste wedstrijd 40 punten, dit keer wist hij slechts 28 punten bij elkaar te sprokkelen, goed voor de 11e plaats. Dan krijgen we vier man met 29 punten. De regel is dat hun plaatsing op de ranglijst wordt bepaald door hun handicap. Degene met de laagste handicap krijgt de hoogste plaats toegewezen. Lex van Dis komt hiermee op de 10e plaats en Ger Tegelaar op de 9e plaats. Toon Nuiten gaat de analen in met de 8e plaats. Hij liep zelf ook met verbijstering rond op de baan omdat het hem niet gelukt was de donkere wolken boven hem te verdrijven. Martin van Diepen kreeg de 7e plaats toegewezen. Maar Martin pakte wel een bonuspunt door de Leary op zijn naam te schijven. Na een geweldige drive sloeg hij met zijn tweede slag de bal op nog geen meter van de hole. Fraai hoor!

Dan komen we bij de heren die 30 punten of meer scoorden. Ben Vos pakte de 6e plaats met 30 punten. Hij vergaarde zijn punten met name rondom en op de green. Op één van de greens lag zijn bal zeker 10 meter van de vlag. Ben beoordeelde de situatie, probeerde de green goed te lezen, bepaalde de lijn en liet het balletje met een gedegen stroke vertrekken. En ja hoor, na enkele spannende seconden viel het balletje in het hart van de hole. Geweldig! Wim van Alphen schreef met zijn 30 punten de 5e plaats op zijn naam. Robby Haverkamp mogen we niet vergeten! Robby pakte met prima spel de 4e plaats met 31 punten. Had hij op een paar momenten wat minder pech gehad, dan had hij beslist voor de dagzege getekend. Let op! Robby staat voorgesorteerd voor de titel van Fendertsman van het jaar 2017.

Podiumplaatsen

Op de 3e plaats eindigde Luuk Frijters met 32 punten. Uit betrouwbare bron is vernomen dat Luuk met vlagen geniaal speelde. Op de tweede plaats met 34 punten eindigde Jurgen van Hoof. Gaat Jurgen vaker golfen dan zullen zijn talenten beslist verder ontpooien.

En dan de winnaar Robert Moorman! Geweldig. Robert ging lekker steady door de baan met prima spel. En eigenlijk is dat niet vreemd. Robert voelt zich in zijn element met al dat water, uit de hemel en rondom in de baan. En ook nog een bonuspunt voor de Longest! Gefeliciteerd Robert. Knappe prestatie!<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief