Afbeelding

Succesvol weekend voor JKK Judoka’s

Sport en vereniging

KLUNDERT - Zaterdag 4 juni was het dan zover, de afsluitende streekontmoeting van het seizoen 2015-2016. Deze werd gehouden in sporthal 'Achter de tuintjes' in Gilze.

In een veld van zo'n 110 judoka's wisten de zeventien deelnemende judoka's van JudoKlub Klundert zich aardig staande te houden en mooie dagprijzen in de wacht te slepen en een goede eindklassering te behalen.

Gedurende het seizoen worden er zes toernooien gehouden. Tijdens deze toernooien kunnen de judoka's afhankelijk van de score, punten verdienen welke aan het eind van deze zes toernooien opgeteld bepalen of er goud, zilver, brons of een herinnering verdiend is. Sommige judoka's moesten nog echt aan de bak om het verschil te maken tussen brons, zilver en goud. Gelukkig wisten ze dit ook voor elkaar te krijgen en ging een ieder met een voor hem of haar zo hoog mogelijke prijs naar huis.

Hieronder eerst een overzicht van de scores van de dag met aansluitend de behaalde einduitslag.

Een eerste plaats was er zaterdag voor: Jeslin Legierse, Alex Hogeslag, Dion Hogeslag, Erik Post en Noa van Dijk.

Een tweede plaats voor Jesper Kooijman, Thomas Lippens, Sander Versteeg, Jasper Zuidema en Bodi van Ijsseldijk.

Een vierde en vijfde plaats was er voor Jasper Koert, Tijmen Nijp, Jesse Koert, Sander Legierse, Lisa Versteeg, Gytha Pothof en Babette Zuidema.

Het eindresultaat over alle zes de toernooien was als volgt:

Goud voor Jeslin Legierse, Alex Hogeslag, Dion Hogeslag, Thomas Lippens, Erik Post, Sander Versteeg en Noa van Dijk.

Zilver voor Jesper Kooijman, Jesse Koert, Lisa Versteeg, Gytha Pothof, Jasper Zuidema en Bodi van Ijsseldijk.

Brons voor Jasper Koert, Tijmen Nijp, Thijs Verschuren, Sander Legierse, Tamara Doff en Babette Zuidema.

JudoKlub Klundert feliciteert alle judoka's met het behaalde resultaat en hoopt dat ze deze scores volgend seizoen kunnen handhaven of wellicht nog kan verbeteren. In het nieuwe seizoen sluit ook Budovereniging Rijen zich aan bij de streekontmoetingen. Het aantal toernooien blijft echter op zes staan.

Voor foto's en informatie over judo bij JudoKlub Klundert kunt u terecht op de website van de vereniging, www.judoklubklundert.nl of op de facebook pagina van de vereniging.

Kijk voor info en foto's van de streekontmoeting ook eens op www.streekontmoeting.nl of op de nieuwe facebook pagina "streekontmoeting".

Examen judoleraar

Op zondag kwam er nog een judoka van JudoKlub Klundert op de mat. Noortje Bogerd was 's morgens vroeg al afgereisd naar Wijk bij Duurstede om daar haar examen Judoleraar A af te leggen. Na ruim 1.5 uur aan bespreking, les geven en nabespreking kreeg ze het verlossende antwoord en de felicitaties dat ze geslaagd was. Bestuur van JudoKlub Klundert is trots deze nieuwe lerares binnen haar vereniging groot gebracht te hebben en feliciteert haar met deze prestatie.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief