Countervoetbal Duiveland nekt Kogelvangers

WILLEMSTAD - Afgelopen zaterdag werd de wedstrijd tegen Duiveland ingehaald, die enkele weken geleden werd afgelast wegens het niet op komen dagen van de scheidrechter door autopech.

Gezien de stand op de ranglijst kon dit wel eens een leuke wedstrijd worden, en doordat beide ploegen vorige week hun wedstrijd verloren, wilde Kogelvangers en ook Duiveland voor de winst gaan.

Beide ploegen begonnen sterk aan de wedstrijd, maar Duiveland was veel gevaarlijker. Vooral de prima corners en voorzetten waren levensgevaarlijk en Kogelvangers wist daar niet goed mee om te gaan. Dat er in het eerste kwartier niet gescoord werd was een geluk voor Kogelvangers. De pech voor Kogelvangers was dat er een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Duiveland kreeg de wedstrijd onder controle en liet Kogelvangers komen en aanvallen. Door knullig balverlies op het middenveld van de groen witten, kwam Duiveland er razendsnel uit over de linkse kant en rondde deze aanval keurig af 0-1. De doelpogingen van Kogelvangers daarentegen gingen net naast of net over. Jorn Moerland kreeg nog de grootste kans op de gelijkmaker. Maar helaas ging ook deze poging net naast. Als de gelijkmaker er wel was geweest, had de wedstrijd wel eens helemaal anders kunnen gaan lopen.

In de tweede helft bleef Kogelvangers aanvallen en werd zowaar sterker, maar had wederom weinig geluk in de afwerking. Duiveland wachtte zijn kansen rustig af en na 20 minuten in de tweede helft was daar weer een snelle counter wat tot de 0-2 leidde. Kogelvangers gaf de strijd op en Duiveland liep vrij eenvoudig uit naar de 0-3 en 0-4 in slechts vijf minuten tijd.

Aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen de koploper Krabbendijke. Aanvang 14.30 uur.