Afbeelding

Lex van Dis baas in België

Sport en vereniging

FIJNAART - Na het verre en hoge avontuur in Oostenrijk zochten de Fendertsmannen een golfarena dichter bij huis om hun maandelijkse golftwist uit te vechten. En zo, beste lezers, rijden 12 plezante golfers met goesting op zaterdag 15 juli naar GC Steenhoven in het Belgische Postel, u weet wel; bij Tilburg rechtsaf.

De jarige Martijn Sprenkels ligt gedurende de 1e negen holes nog op koers om zijn verjaardag met de dagzege te bekronen maar eindigde helaas als laatste met 21 punten. Nagenoeg alle afslagen met zijn driver krullen zich met een lange, hoge sierlijke boog scherp naar rechts de baan uit.

Ger Tegelaar, Fendertsman van het jaar 2016, raakt steeds verder verwijderd van zijn felbegeerde titelprolongatie: 22 punten en de 11e plaats. Zijn verbouwperikelen laten zijn golfspel blijkbaar toch niet langer onberoerd.

De doorgaans gedisciplineerde Peter Rutters is kennelijk nog niet hersteld van de uitputtingsslag die hij in het voorafgaand golfweekend in de Achterhoek moest ondergaan -en dan hebben we het niet over het golfen zelf beste lezers.

Martin van Diepen (9e plaats met 24 punten) maakte onlangs bijna zijn TV debuut in het sportprogramma RTL 7 Tour du Jour. Het diepte-interview door presentatoren Wilfred Genee en Michael Boogerd met de beste golfer van Fijnaart werd helaas vanwege zendtijdgebrek uit de uitzending geknipt.

Wim van Alphen golft zoals Max Verstappen tot aan dit weekeinde reed: keihard maar vanaf hole 3 kansloos voor een podiumplaats. Zijn 26 punten waren goed voor een 8e plaats.

Ook nog maar net bekomen van de loodzware golftrip een week geleden met een andere groep Fendertse golfers naar de Achterhoek slaat Robby Haverkamp vol zelfvertrouwen af van hole 1. In de 2e negen lukt het iets beter en noteert Robby 26 punten.

Robert Moorman heeft dit keer kennelijk geen luxe golfkar nodig voor zijn gestel. Die had hij wellicht beter wel kunnen huren, dan had er meer ingezeten dan 27 punten en daarmee de 6e plaats.

De immer nonchalant geklede Jurgen van Hoof verschijnt vandaag niet in zijn vertrouwde fuchsia roze polo shirt maar in een mintgroene variant. Teveel verandering en daarmee zijn golfspel verstorend: 5e plaats met -voor zijn doen- slechts 28 punten.

Arjan Machielse was vrijdagavond voor de verandering een keer op tijd naar bed gegaan. Helaas heeft Arjan zich gedurende de ronde ernstig verrekend en gooit te vroeg het anker uit bij 28 punten in plaats van de beoogde 38.

Ben Vos pakt tijdens de heenreis al zijn eerste birdie: een plots overstekende vogel op de grille tijdens een flitsende inhaalactie. Op de baan was hij wat minder flitsend. Alhoewel hij met name ontevreden was over zijn spel in de eerste negen holes pakt hij met 29 punten toch een derde podiumplaats.

Pascal Kreeft sloeg vandaag de enige birdie op de baan. Pascal maakt bijna net zoveel schitterende slagen op de baan als hij filmpjes op zijn mobiel heeft. Het resultaat mag er zijn: op de 2e plek met 29 punten.

En dan, terug van weggeweest: Lex van Dis! Eindelijk pakt Lex dit seizoen meer dan 30 punten. Met 3 punten afstand van de nummer twee grijpt Lex vandaag op overtuigende wijze dagzege. En dan ook nog te bedenken dat Lex op hole 18 maar liefst 5 ballen in het water sloeg voordat hij de eiland-green kon bereiken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief