V.l.n.r. Peter den Braber, Ad Reuvers, Alois van Mingeroet, Patrick den Hollander. FOTO I. DE JONG
V.l.n.r. Peter den Braber, Ad Reuvers, Alois van Mingeroet, Patrick den Hollander. FOTO I. DE JONG Foto: I. de Jong

Polderzangers gehuldigd

Sport en vereniging

FIJNAART - Zoals gebruikelijk aan het begin van het jaar kwamen de leden van vogelvereniging de Polderzanger afgelopen woensdag 23 januari bijeen voor de jaarvergadering in de Graanbeurs.

Dit keer werden er een aantal leden even goed in het zonnetje gezet op deze winterse avond. Onder onze leden bevonden zich die avond namelijk een jubilaris en 2 heuse wereldkampioenen. De voorzitter en de penningmeester van district West-Brabant Jack Burms en John Vergouwen waren zelfs speciaal voor deze heuselijke feiten afgereisd naar Fijnaart om ze te huldigen.

25 jaar lid

Als eerste kreeg de penningmeester Peter den Braber een zilver pin opgespeld in verband met zijn 25 jarig lidmaatschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers en de Polderzanger. Hij werd daarbij geroemd om zijn verdiensten voor de Polderzanger en de leden maar ook om zijn inzet voor andere vogelverenigingen. Peter is een fanatiek vogelhouder die voor de andere liefhebbers klaar staat bij problemen met hun vogels. Ook is hij nooit te beroerd om zijn kennis te delen met anderen zodat ook zij mooie vogels op stok kunnen krijgen.

Kampioenschap

Daarnaast was er extra aandacht voor de leden Patrick den Hollander en Ad Reuvers die beide het kampioenschap hadden behaald tijdens de Mondial 2019 te Zwolle oftewel de Wereldkampioenschappen Siervogels die deze keer in Nederland te Zwolle werden gehouden.

Van de ongeveer 25.000 vogels die meededen voor het kampioenschap behoorden hun vogels tot de allermooisten. Patrick behaalde zijn titel met een kakariki en Ad Reuvers behaalden zijn titels met zijn valkparkieten. Leuk detail is dat Patrick zijn vriendin Samantha ook in de prijzen was gevallen en beide zijn daarom op Omroep Brabant te zien geweest. Gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!

Allerlaatse keuring

Tijdens de wereldkampioenschappen verrichte ons beroemdste lid, de zeer bekende keurmeester en vogelliefhebber Alois van Mingeroet zijn allerlaatste keuring ooit. Na 35 jaar de mooiste vogels overal in Europa beoordeeld te hebben hangt hij nu zijn keurmeestersjas aan de wilgen. Ook hier wilde wij even stil bij staan en werd Alois bedankt voor al die jaren en we hopen dat hij al die waardevolle vogelkennis die hij in al die tijd heeft opgedaan met ons zal blijven delen.

Nieuwe leden

Helaas werd tijdens deze vergadering ook weer duidelijk dat het met de vogelliefhebberij in het algemeen en met onze vereniging in het bijzonder niet goed gaat. Het aantal leden in het land van de bond maar ook van de Polderzanger zijn dalende en dat gaat in een zorgwekkend tempo.

En dat is zeer jammer. De vogelhobby is een machtig mooie liefhebberij voor jong en oud.

Maar we weten ook dat er best veel mensen zijn die vogels houden en kweken die geen lid zijn van een vogelvereniging. En dat is jammer want lid zijn van een vogelvereniging is de ideale manier om gelijkgestemde liefhebbers te ontmoeten en waardevolle kennis op te doen. Je hoeft echt geen topkweker of prijswinnaar te zijn om lid te zijn. De liefde voor vogels is genoeg!

Voor meer informatie kijk eens op www.depolderzanger.nl of www.nbvv.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief