Woonzorgcentrum De Zeven Schakels krijgt Wonderfoon
<p>Glenda Stehmann probeert de nieuwe Wonderfoon na uitleg van Sjaak Adriaanse.</p>

Glenda Stehmann probeert de nieuwe Wonderfoon na uitleg van Sjaak Adriaanse.

(Foto: Sjaak Adriaanse)

Woonzorgcentrum De Zeven Schakels krijgt Wonderfoon

  Sport en Vereniging

ZEVENBERGEN - Glenda Stehmann van Woonzorgcentrum De Zeven Schakels in Zevenbergen mocht op dinsdag 6 oktober een Wonderfoon in ontvangst nemen. Dat is een omgebouwde telefoon, die oude liedjes laat horen als je de hoorn van de haak neemt.


Wonderfoons zijn een groot succes in verzorgingshuizen, want ze geven mensen met dementie weer even letterlijk contact met vroeger en verlichten zo hun ontreddering, die in deze tijden van corona extra groot is.
In deze regio worden de Wonderfoons gebouwd door de Fiksclub van Stichting Transition Town Roosendaal.


Overhandiging
Glenda Stehmann had, via Larry Reith van de Fiksclub, van dit initiatief gehoord en er onmiddellijk een besteld. De honderd liedjes, die een Wonderfoon kan afspelen, heeft ze samen met een collega in de online catalogus van zo’n 1900 nummers uitgezocht, een flinke maar leuke en dankbare klus.
En op 6 oktober was het dan zover. Larry en Sjaak Adriaanse van de Fiksclub kwamen de Wonderfoon overhandigen en gaven meteen een demonstratie.
Ook welzijnsmakelaars Emmelie van Oort en Nikita Flux waren hierbij aanwezig.
Tot hun verrassing kregen de bezoekers van de Fiksclub nog een telefoon van Glenda cadeau, een vrij zeldzaam oranje exemplaar.

Mooi plekje
“Na de uitreiking hebben we de Wonderfoon meteen een mooi plekje gegeven op de afdeling, midden in de grote gang, zodat iedereen er gebruik van kan maken”, vertelt Glenda.
“De bewoners waren direct nieuwsgierig. Ze kwamen aanlopen en met wat instructie ging er een mevrouw bij zitten. Ze pakte de hoorn op en begon gelijk mee te zingen!”

Heeft u nog oude telefoons
De Fiksclub is voor dit project nog steeds op zoek naar oude telefoons, liefst het klassieke PTT-model T65 met een draaischijf, dat vroeger in elk huis te vinden was. Heeft u nog zo’n oude telefoon? Neem dan contact op via info@ttroosendaal.nl of 0165-546557.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;