<p>Overhandiging koffie aan de Voedselbank.</p>

Overhandiging koffie aan de Voedselbank.

(Foto: )

Record DE koffie waardepunten actie voor Voedselbank

  Sport en Vereniging

MOERDIJK - Voor het 9e jaar plaatsten de Nederlandse Lionsclubs in december en januari inzameldozen voor Douwe Egberts-waardepunten op diverse locaties. De koffiebrander verzilvert deze waardepunten voor pakken koffie en doneert die aan de voedselbanken in Nederland. Ondanks COVID-19 is de recordopbrengst van vorig jaar nu alweer verhoogd!


Nieuw record: 204.000 pakken koffie voor Voedselbanken Nederland. Aan deze actie namen 133 Lionsclubs en 60 voedselbanken deel en het resultaat was zonder meer verbluffend. Vorig jaar werd een record van ruim 65.000.000 punten ingezameld en dit jaar was de opbrengst zelfs de helft meer.
Ondanks de COVID-19 pandemie werd een recordaantal waardepunten ingezameld: in totaal bijna 100.000.000! De koffiepunten werden op vrijdag 26 maart 2021 aangeboden door René Froger, ambassadeur van Voedselbanken Nederland. Als blijk van waardering voor de Lionsclub actie verhoogde Douwe Egberts het aantal pakken koffie nog eens extra, waardoor het totaal uitkomt op 204.000 pakken koffie.
Dat is de helft meer dan het record van vorig jaar.

1.272
1.272 pakken koffie overhandigd aan Voedselbank Moerdijk Ook de opbrengst voor Voedselbank Moerdijk is dit jaar weer hoger dan vorig jaar: inwoners en ondernemers van de gemeente Moerdijk hebben in totaal 538.151 DE koffiepunten gedoneerd. Deze opbrengst is door DE nog extra verhoogd, waardoor er op 2 april 2021 maar liefst 53 x 24 pakken koffie aan de Voedselbank Moerdijk overhandigd werden; totaal 1.272 pakken koffie!


De miljoenste pak koffie
Een leuk feitje bij deze 9e editie van de actie: bij deze pakken zit het miljoenste exemplaar sinds de start van de actie. Koffie is duur, het bederft niet en zit daarom maar zelden in een voedselpakket. Daarom is ondersteuning van deze actie zo belangrijk voor gebruikers van de voedselbanken. In december 2021 start de 10e editie van de DE koffiepunten actie; Lionsclub Zevenbergen zorgt er voor dat in de hele gemeente Moerdijk op diverse locaties weer inzameldozen te vinden zijn. Voor nu bedanken we alle gulle gevers en de ondernemers waar de inzameldozen mochten staan. We hopen volgend jaar weer op de steun van onze medeburgers en ondernemers te mogen rekenen!

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;