Floretschermster Elise Butin Bik geselecteerd voor EK en WK

Door: Anja Dockx Sport

KLUNDERT - De Klunderte floretschermster Elise Butin Bik heeft zich ook dit seizoen gekwalificeerd voor deelname aan de Europese Jeugd Kampioenschappen Floretschermen. Deze vinden van 2 t/m 11 maart plaats in Sochi (RUS). Ervan uitgaande dat zij in staat is om een goede vorm te behouden, zal zij in april ook aan de WK te Padova (ITA) mogen deelnemen.

De selectie werd bekendgemaakt tijdens de 4-daagse Nationale Trainingsstage die in de kerstvakantie in Zevenbergen plaatsvond. De 15-jarige Atheneum-scholiere van het Markland College Zevenbergen heeft een lastig kwalificatietraject achter de rug. Door een groeiblessure aan de knie, heeft zij de kwalificatiewedstrijden in Manchester, Boedapest en Wenen moeten missen. Aan de wedstrijden in Tauberbisschofsheim en Marseille heeft zij wel mee kunnen doen.
Elise: “ik had dus weinig kans om te laten zien wat ik kan. Ondertussen zijn er weer andere kandidaten bij gekomen, die ook allemaal goed kunnen schermen. Ik zag het selectieplaatsje dat ik vorig seizoen had veroverd, echt in gevaar komen.”
Elise’s vader en trainer, Eddy Butin Bik: “Met het aangepast trainingsschema van de voorgaande maanden waren we er niet zeker van dat de wedstrijden in Tauberbisschofsheim en Marseille voldoende resultaat zouden opleveren. Maar tot ieders verrassing, waren haar resultaten de beste, resp. de één na beste, van alle meisjes uit de Benelux. We hadden dan ook ingezet op verbetering van tactisch spelinzicht en timing, want wie even niet sterk is, moet vooral slimmer zijn. Dat Elise ook zelf gediplomeerd scheidsrechter is en de bondsopleiding voor assistent-trainer volgt, helpt dan natuurlijk ook.”
De komende periode zal naar het piekmoment worden gewerkt. Gedurende de verdere voorbereiding staan in ieder geval nog toernooien in Amsterdam (27 januari), Parijs (3 en 4 februari) en Satu Mare (Roemenie, 10 en 11 februari) op het programma.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief