Afbeelding

Corné van Dorst loopt twintigste Marathon Rotterdam

Door: Peter Houtepen Sport

NOORDHOEK - De 60-jarige in Klundert geboren Corné van Dorst volbracht zondag voor de twintigste keer op rij de hele marathon van Rotterdam. Zijn voorbereiding daarvoor was dit jaar niet helemaal optimaal door een hardnekkige achillespeesblessure. Gedreven zoals veel marathonlopers zijn besloot hij toch ook dit jaar aan de ruim 42 kilometer lange race te beginnen en dan maar te kijken waar het schip zou stranden.

Dat stranden gebeurde niet, maar zijn eindtijd was dit jaar wel een stuk langzamer dan vorig jaar. Corné: "In 2017 liep ik nog drie uur en 41 minuten, maar deze keer moest ik genoegen nemen met 4 uur en 12 minuten. Daar ben ik alsnog wel tevreden mee."

Warme weer

Naast zijn blessure zat dit jaar ook het warme weer een snellere tijd in de weg. Zijn eerste marathon in Rotterdam liep hij in 3 uur en 35 minuten. Van Dorst loopt niet mee in de wedstrijdcategorie maar in de recreantenafdeling. De leraar lichamelijke oefening op het Markland College in Zevenbergen heeft in de loop van zijn leven al diverse sporten op niveau beoefend. Zo was hij in zijn jeugd een succesvolle tennisser bij TV Van Polanen in Klundert en trainde hij volleybalteams op landelijk niveau. Ook doet hij al jaren aan mee aan triatlons in Noord-Brabant en Zeeland.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief