Er deden veel meisjes mee aan het schoolvoetbaltoernooi. FOTO TIES STEEHOUWER
Er deden veel meisjes mee aan het schoolvoetbaltoernooi. FOTO TIES STEEHOUWER

Het Bastion wint schoolvoetbaltoernooi

Door: Peter Houtepen Sport

KLUNDERT - Ook bij de achttiende editie van het schoolvoetbaltoernooi van vv Klundert gingen er woensdag twee scholen met een prijs naar huis.

Het Bastion 1 wist de finale van de Rietvestschool 2 te winnen. Aan het eind van de enerverende wedstrijd was het 1-1, waarna penalty's de beslissing moeten brengen. Hierbij hielden de jongens en meisjes van het Bastion de zenuwen het best in bedwang zodat zij naar de regiofinale mogen. Toch stond de Rietvest na afloop niet helemaal met lege handen. Zij ontvingen de wisselbeker voor de beste gemiddelde prestatie.

Komkommers

Het toernooi stond niet alleen in het teken van lekker voetballen maar ook van gezond eten. Alle kinderen gingen na afloop dan ook naar huis met en beker minitomaatjes en komkommers, beschikbaar gesteld door een sponsor. Er werd door de hele kleine kinderen gespeeld op de grasvelden van de vereniging en door de grotere leerlingen op het kunstgrasveld. De verrichtingen van de spelers en speelsters werden gadegeslagen - en van commentaar voorzien - door veel ouders, grootouders en vaste supporters van de vereniging. Vooral bij de laatste groep was de stemming opperbest omdat het eerste van vv Klundert die avond daarvoor, sinds lange tijd weer eens een wedstrijd had gewonnen. Speaker Ad van Wingerden zorgde er voor dat de teams na precies tien minuten voetbal wisselden.

Meisjes

Organisator Wim Lankhuijzen zegt geconstateerd te hebben dat er dit jaar iets minder kinderen meededen dan in voorgaande jaren. "Wel zie ik in de ploegen veel meer meisjes voetballen, ik denk dat dit komt door de successen van het Nederlandse vrouwenvoetbal." Hij zei erg trots te zijn op de vele vrijwilligers die het toernooi mogelijk maken. "Volgens mij zijn wij de enige voetbalvereniging uit de omgeving die dit jarenlang klaarspelen."

Tijdens het toernooi keek Lankhuijzen vaak op de buienradar, maar zijn angst bleek ongegrond omdat het de hele dag droog bleef.

De eerste drie van elke groep werden:

Groep 3-4. 1. St. Jozef 3. 2. Rietvest 5. 3.Bastion 1.

Groep 5-6. 1. Rietvest 4. 2.  St. Jozef 2. 3. Bastion 7.

Groep 7-8. 1. Bastion 1. 2.Rietvest 2. 3. Cocon 1.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief