Sfeerbeeld van de wielerronde bij de kerk in Moerdijk. FOTO TIES STEEHOUWER
Sfeerbeeld van de wielerronde bij de kerk in Moerdijk. FOTO TIES STEEHOUWER

Moreno Tak tweede in Omloop van Moerdijk

Door: Peter Houtepen Sport

MOERDIJK - Voor de elfde maal werd zondag in het dorp Moerdijk de Omloop van Moerdijk gereden. Aan deze ronde deden zeven jeugdcategorieën mee, drie damescategorieën en de categorie Nieuwelingen. Een druk programma dus, maar de organisatie bestaande uit het viermanschap Kees Haanskorf Johan Dingemans, Anton van Leest en Michel Jacobs zorgde ervoor dat alles op rolletjes verliep. 

Vorig jaar werd de tiende editie verreden en om dat te vieren werd er toen een solex dernyrace gehouden. Daar ging nogal wat geld inzitten om de solexen te huren en de diverse verzekeringen te betalen. Dit jaar hield de organisatie het bij wielrennen met de belofte om in 2019 met een ander origineel idee te komen. 

Pepermunt

De renners konden hun nummers afhalen in café De Put waar Jos Schalk ervoor zorgde dat iedereen voorzien werd van een bidon en een rolletje pepermunt. Vooral bij de startplaats aan de haven stond veel publiek en ook langs de rest van het parcours stonden plukjes toeschouwers. 

Kwalificeren

Voor de jeugd was het de laatste wedstrijd om zich te kwalificeren voor het kampioenschap van Nederland in Steenbergen. Geen plaatselijke favorieten dit jaar, maar wel vier renners uit het naast Moerdijk gelegen Lage Zwaluwe. Uit Fijnaart deed Moreno Tak mee, die bij de Nieuwelingen de tweede plaats pakte. Ondanks dat de Steenweg in Moerdijk nog steeds open ligt, wisten veel ouders en hun kinderen de weg naar Moerdijk te vinden zodat er in de diverse categorieën flinke groepen van start gingen. De medewerkers van de KNWU zorgden ervoor dat de uitslagen snel werden verwerkt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief