Afbeelding

Simon Gerrans, Marcus Burghardt en Iljo Keisse maken rennersveld in Zevenbergen compleet

Door: Peter Houtepen Sport

ZEVENBERGEN - Het Zevenbergse wielercomité heeft op de valreep nog drie renners weten vast te leggen voor het profomnium op zondag 12 augustus tijdens het Wielerweekend Zevenbergen. Het gaat om de Australiër Simon Gerrans, de Duitser Marcus Burghardt en de Belg Iljo Keisse. Daarmee heeft het comité het rennersveld compleet.

Simon Gerrans fietste vanaf 2005 een erelijst bij elkaar die door weinigen wordt geëvenaard. Hij behaalde etappe-overwinningen in de Tour de France, de Vuelta en de Giro d'Italia en in vele kleinere meerdaagse wedstrijden. Daarnaast klassieke zeges in Milaan-San Remo, Luik-Bastenaken-Luik, de Grote prijs van Quebec en de Grote Prijs van Montreal, en eindoverwinningen in de Ronde van Denemarken, de Tour Down Under en twee keer in de Herald Sun Tour. In 2014 werd Gerrans tweede bij de wereldkampioenschappen op de weg. Hij was ook diverse keren nationaal kampioen van Australië.

Tiende

Marcus Burghardt uit de ploeg Bora-Hansgrohe van Peter Sagan reed onlangs zijn tiende Tour de France. In 2008 won de Duitser een etappe in de Ronde van Frankrijk. Daarnaast zegevierde hij in meerdere etappes in de Ronde van Zwitserland en Romandië. Verder won hij in 2007 de klassieker Gent-Wevelgem. Vorig jaar nog was hij nationaal kampioen van Duitsland op de weg.

Baanrenner

Iljo Keisse van Quick Step Floors geniet grote bekendheid als baanrenner en niet ten onrechte, getuige zijn liefst 26 zeges in zesdaagsen. Dat hij een echte allrounder is bewijzen overwinningen in wegwedstrijden zoals de Omloop Mandel-Leie-Schelde en etappezeges in onder andere de Ronde van Turkije en Tsjechië en in de Giro d 'Italia.

Zie voor alle informatie ook: www.profrondezevenbergen.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief