Volop strijd tijdens de cyclowedstrijd in Fijnaart.
Volop strijd tijdens de cyclowedstrijd in Fijnaart.

Eerste cyclocrosswedstrijd in Fijnaart smaakt naar meer

Door: Peter Houtepen Sport

FIJNAART - Zondag is de eerste cyclocross in de gemeente Moerdijk verreden in Fijnaart.

In de dagen hieraan voorafgaand waren de Stichting Wielerpromotie Fijnaart en de vele vrijwilligers al druk bezig met het opbouwen van het parkoers op het evenemententerrein van Fijnaart en op het land van ondernemer Ad van de Weijgaert.

Carrousel

Bij het oprijden van het evenemententerrein waande je jezelf op een minicamping door de vele campers, tentjes en fietsen. Door het geweldige weer en de vele toeschouwers hing er een gezellige sfeer. Het parkoers lag er ook keurig bij en de leden van de Stichting Wielerpromotie Fijnaart ontvingen diverse complimenten van de renners en toeschouwers. Met name dat de carrousel in het parkoers perfect rond was. Ook door de deelnemers, alles bij elkaar 241, werd dit heel goed ontvangen

Luie trap

Ook werd er een klein stukje in het bos gereden, maar het zware werk zat in de losse grond die men bereikte via twee voor deze cross gebouwde bruggen over een sloot. Tevens zat er in dit stuk nog een luie trap waar de renners alleen te voet over konden rennen.

Rondemiss

Er werd gestreden in elf categorieën, waarvan vijf voor de jeugd. Rond de klok van 16.00 uur uur vond de laatste prijsuitreiking plaats met rondemiss Denise Rispens. Zij was was eerder al rondemiss bij de eerder verreden wegwedstijd in Fijnaart ofwel de Ronde van de Fendert.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief