Levy Vermunt behaalt het Nederlands Kampioenschap bij het veldrijden voor de jeugd. FOTO B. VERMUNT Foto: B. VeRMUNT

Zevenjarige Levy uit Standdaarbuiten kampioen veldrijden

Sport

STANDDAARBUITEN - Levy Vermunt uit Standdaarbuiten is zaterdag kampioen veldrijden gewonden op het NK voor de jeugd in Helmond. Hij won in categorie 1.

Levy is momenteel 7 jaar en is begonnen met trainen voor wielrennen toen hij 6 jaar was bij WV Breda. Omdat je pas vanaf je 8 jaar wegwedstrijden mag rijden op KNWU-niveau heeft hij eerst een jaar meegereden bij de WBVC, deze organisatie organiseert crossen voor iedereen vanaf 5 jaar en is dus een mooie opstap voor kinderen die willen kijken of het leuk is.

Hier was Levy niet overtuigd dat het crossen iets voor hem was en heeft dus daarna de dikke banden race in Standdaarbuiten gereden toen hij in groep 3 zat. Deze won hij en het podium deed hem goed, hierop volgend mocht hij officieel gaan crossen via de KNWU. Dus de wedstrijdlicentie werd aangevraagd en in oktober 2018 reed hij zijn 1e officiële KNWU-cross. Zaterdag heeft Levy zijn 17e KNWU-cross van dit seizoen gereden en dit was tevens de laatste van dit seizoen! Hij reed het NK op het terrein waar hij ook zijn 1e KNWU-cross ooit reed, namelijk. in Helmond op recreatie gebied Berkenhorst. Weer zijn ze erin geslaagd een super parkoers klaar te zetten met een supermooie aankleding! Waar Levy bij zijn 1e KNWU-cross 4e jongen werd en 7e over-all, heeft hij hem zaterdag afgesloten met een prachtige 1e plaats met 22 sec. voorsprong Levy mag zich nu officieel Nederlands Kampioen veldrijden cat. 1 seizoen 2018/2019 noemen.