Afbeelding
Foto: Sandra Smits

Geen handbikewedstrijd in Ronde van Standdaarbuiten

Door: Monique Jansen OUD Sport

STANDDAARBUITEN – De Wielerronde van Standdaarbuiten kent dit jaar geen handbikewedstrijd. De categorie is mede geschrapt, omdat de bekende dorpsgenoot én handbiker Mischa Hielkema dit jaar niet kan deelnemen. Hij reist dat weekend af naar Italië voor een wereldbekerwedstrijd.

De organisatie heeft daarom gekozen voor een andere samenstelling voor de 71e editie van de Ronde van Standdaarbuiten. Het sportfestijn op zondag 5 mei start om 10.00 uur met een Dikke Banden Race voor kinderen van vier tot twaalf jaar oud. Inschrijven kan via dikkebandensdb@ziggo.nl.

Internationaal tintje

Om 11.45 uur begint het KNWU-wedstrijd-programma met de nieuwelingen. Om 13.00 uur is het de beurt aan de elite/beloften wedstrijd. Daarna rijden de nieuwelingen meisjes voor het eerst een aparte ronde. Voorheen startten zij tegelijkertijd met de dames in de elite/beloften clubvrouwen. De laatste categorie vertrekt om 16.30 uur. De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen. Bijzonder is de inschrijving van een Britse damesploeg met zeven rensters.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief