De zusjes Chantal en Michelle.
De zusjes Chantal en Michelle. (Foto: Leontine Godschalk)

Twirlzusjes Chantal en Michelle Verschoor samen naar NK in Almere

  Sport

KLUNDERT - De Klundertse zusjes Chantal Verschoor en Michelle Stolk uit Klundert staan samen met maar liefst negen onderdelen op het NK twirlen in Almere op 12 en 13 januari.


De 16-jarige Chantal heeft een geweldig jaar gedraaid, met promotie met al haar solo-onderdelen naar de hoogste klasse. Met haar onderdeel dance wist ze zich zelfs in deze klasse te plaatsen voor het NK. Met 1 baton en 2 baton draait ze in de intermediate klasse en hoopt ze haar Nederlandse titels van vorig jaar te prolongeren. Ook wist ze zich met 3 teams te plaatsen voor dit NK het dance team, twirlteam en large team.

Voorronden

Met dit laatste team hoopt ze Nederlands kampioen te worden en dan een ticket te bemachtigen voor het WK komend april in Eindhoven. Voor haar beginnen over 1.5 week de voorronden. Met 1 baton gaat de top 15 door naar de volgende ronde in januari en daar wordt gestreden voor het kampioenschap. Met 2 baton gaat ze gelijk door naar januari omdat er minder dan 15 meisjes geplaatst zijn. Met dance hoopt ze 3 ronden te mogen doen en zo te eindigen in de top 6.

Mooi jaar

Ook haar 9 jarige zusje Michelle draaide een mooi jaar. Zij gaat met 1 baton in november proberen bij de top 15 uit te komen en zo in januari weer een ronde te mogen doen. Ook heeft ze zich geplaatst met het onderdeel duo, een heel knappe prestatie omdat ze dit onderdeel pas vanaf dit seizoen doet. Bij dit onderdeel zijn er vier duo's en ze zijn allemaal aan elkaar gewaagd. De Nederlands kampioen gaat naar het WK en de nummer 2 is reserve. Op de laatste wedstrijd, van 27 oktober, wist Michelle zich met haar team te plaatsen voor het NK. Voor Michelle is dit haar eerste keer dat ze naar het NK gaat. Komende weken breken er dus spannende tijden aan voor de zusjes en veel extra trainingen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES