Vestingloop Willemstad gaat door: Halve Marathon geschrapt
Foto: Janneke Driesprong

Vestingloop Willemstad gaat door: Halve Marathon geschrapt

  Sport

WILLEMSTAD – De zevende editie van de Vestingloop Willemstad gaat door op zondag 20 september. Deelnemers kunnen zowel hardlopen als wandelen. In totaal doen 1.400 deelnemers mee.


Deelnemers starten in groepjes van 20 tegelijk op 1,5 m van elkaar. Tussen elke groep zit 2 minuten. De groepen worden daarnaast ingedeeld op snelheid waardoor het aantal inhaalmomenten tot een minimum beperkt is. Ook ontvangt men de startnummers per post en is er geen naverkoop waardoor er ook geen rijvorming is.

De halve marathon is als onderdeel geschrapt vanwege de duur van het programma. Ook heeft de organisatie het parcours aangepast. De finish is dit jaar niet op de Benedenkade, maar aan het Havenhoofd. Deelnemers kunnen kiezen uit één kilometer familieloop, vijf kilometerloop of de tien kilometer-loop in wandeloptie. Er is nog een beperkt aantal startbewijzen te koop via www.vestingloopwillemstad.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>