Afbeelding
Foto: Alexander Vingerhoeds

Profronde van Zevenbergen gaat ook dit jaar niet door

Door: Monique Jansen Sport

ZEVENBERGEN - De Profronde van Zevenbergen gaat ook dit jaar niet door. Het is het tweede jaar op rij dat het Wielerweekend Moerdijk wordt afgelast. Dat meldt Stichting Wielerronde Zevenbergen in een verklaring. Dit jaar zou de wielerronde plaatsvinden in het weekend van 31 juli en 1 augustus. 

Volgens het stappenplan van het kabinet mogen er vanaf 7 juli weer evenementen worden gehouden onder voorwaarden. “Zo zullen er beperkingen gelden voor het aantal mensen dat in een ruimte mag zijn en verder moet worden gedacht aan zaken die inmiddels overbekend zijn, zoals mondkapjes, de anderhalve-meter-regel en gezondheidsverklaringen”, legt voorzitter Henk Hendrikx uit. 

Laagdrempelig karakter

Deze voorwaarden -hoe begrijpelijk die ook zijn- botsen met het laagdrempelige karakter van het Wielerweekend en zijn voor vrijwilligers onuitvoerbaar om te handhaven. 

Uitstellen van het besluit over het wel of niet doorgaan was geen optie voor de wielerstichting. “De voorbereidingstijd zou dan simpelweg veel te krap worden. Dit betekent dat we dus nog een tijdje geduld moeten hebben vooraleer de 65e editie van het Zevenbergse wielerevenement kan plaatsvinden. Hopelijk en naar verwachting gaat het wel lukken in 2022, 70 jaar nadat in 1952 de eerste Ronde van Zevenbergen werd verreden”, blikt Hendrikx hoopvol vooruit. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief