Afbeelding

555.064 koffiepunten ingezameld in gemeente Moerdijk

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

MOERDIJK - Lionsclub Moerdijk (voorheen Lionsclub Zevenbergen) zamelde voor het 10e jaar Douwe Egberts-koffiepunten in voor de Voedselbank Moerdijk. De koffiebrander verzilvert deze waardepunten voor pakken koffie en doneert die aan de voedselbanken in Nederland.

Nieuw record: 555.064 koffiepunten ingezameld

In het 10e jaar van deze actie is weer een recordopbrengst ingezameld in de gemeente Moerdijk! De afgelopen twee jaar werd het record ook steeds verbroken. Op 27 januari ontving Peter van Veelen (foto midden), voorzitter van Voedselbank Moerdijk, het recordaantal koffiepunten. De ingezamelde punten zijn overhandigd door Joost van Assen (foto rechts), coördinator van dit project en Ruud Tiemann (foto links), president van Lionsclub Moerdijk.

Voor elke 600 waardepunten krijgt de Voedselbank een pak Roodmerk koffie. In maart levert Douwe Egberts de pakken Roodmerk koffie aan de Voedselbanken in Nederland. Op basis van de ingezamelde punten, kan Voedselbank Moerdijk zo’n 925 pakken koffie tegemoet zien. De afgelopen jaren heeft de koffiebrander het aantal pakken koffie echter nog verhoogd, uit waardering voor de actie. Hoeveel pakken koffie de gebruikers van Voedselbank Moerdijk uiteindelijk tegemoet kunnen zien, weten we in maart.

We bedanken alle gulle gevers en de ondernemers waar de inzameldozen mochten staan: in Fijnaart (Jumbo), Klundert (AH, Mauritshof, Primera), Moerdijk (Esso Spar Express, Het Winkelmandje), Numansdorp (Bakkerij Bussing), Standdaarbuiten (Attent, Spar), Willemstad (Bakkerij Bussing, Jumbo), Zevenbergen (AH, Aldi, Jumbo, Shell Andrea, Total Hopmans, Westhoek, Zeven Schakels) en Zevenbergschen Hoek (apotheek).

Waarom deze actie zo belangrijk is

Koffie is duur, het bederft niet en zit daarom maar zelden in een voedselpakket. Daarom is ondersteuning van deze actie zo belangrijk voor gebruikers van de voedselbanken. In december 2022 start de 11 e editie van de DE koffiepunten actie; Lionsclub Moerdijk zorgt er voor dat in de hele gemeente Moerdijk op diverse locaties weer inzameldozen te vinden zijn. We hopen volgend jaar weer op de steun van onze medeburgers en ondernemers te mogen rekenen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief