FOTO POLITIE.NL
FOTO POLITIE.NL (Foto: politie.nl)

Verboden speelgoedwapens op braderie in Kruiningen

  112 Meldingen

KRUININGEN - De politie heeft zaterdag op de braderie in Kruiningen bij twee standhouders speelgoedwapens in beslag genomen, omdat ze te veel op echte wapens leken.


'De wapens zijn zwartkleurig en lijken op echte pistolen', aldus de politie. Ze vraagt bezoekers van de braderie die eerder die dag al dergelijke wapens hebben gekocht deze te vernietigen.

Tientallen

De politie kreeg zaterdag om 11.00 uur een melding dat op de braderie twee jongemannen met een vuurwapen gezien waren. 'De melder had de indruk dat het duo wat van plan was', aldus de politie. 'Het zou gaan om een pistool.' Agenten gingen in kogelwerende vesten op onderzoek uit. De twee bedoelde jongemannen zijn niet meer aangetroffen. Wel zagen de agenten dat vanuit een kraam zwartkleurige speelgoedpistolen werden verkocht. Het speelgoed, dat in kratten was opgeslagen, is in beslag genomen. Het gaat om enkele tientallen speelgoedpistolen. Ook bij een andere standhouder werd een dergelijk speelgoedvuurwapen in beslag genomen. Dit speelgoed is in Nederland verboden, omdat het er echt uitziet en dus gebruikt kan worden bij een beroving of overval. Agenten nemen dit soort meldingen dan ook altijd erg serieus. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief