Afbeelding

Trio in België gepakt voor inbraakpoging in Kapelle

112 Meldingen

KAPELLE - In het havengebied van Antwerpen zijn zaterdagavond drie mannen aangehouden voor een inbraakpoging in een woning aan de Klaproos in Kapelle.

De politie kreeg rond 19.30 uur een melding van een bewoner aan de Klaproos dat hij op bewakingsbeelden twee onbekende mannen naar de achterzijde van zijn woning zag lopen. Hij was niet huis en vreesde dat het duo wilde inbreken.

Auto Politie-eenheden gingen met spoed naar Kapelle en zetten de omgeving af. Bij de woning troffen ze niemand meer aan. Een man wist de agenten te vertellen dat drie mannen in een auto waren gestapt. Ook kon hij omschrijven hoe het voertuig eruit zag.

België De agenten kwamen de auto op het spoor bij de rotonde Zanddijk. De auto reed naar de A58 richting Bergen op Zoom. Toen de politie in de buurt van de Kreekrakbrug een stopteken gaf, ging de auto ervandoor richting België. Tijdens de achtervolging werden snelheden van bijna 200 kilometer per uur bereikt. Op het Belgische grondgebied reed de auto het havengebied in, waar de politie het voertuig uit het zicht verloor.

Aanhoudingen De Belgische politie was ondertussen gewaarschuwd en zocht mee. De Belgische agenten troffen drie mannen aan en sloeg hen in de boeien. Het gaat om een man (21) uit Nieuwegein, een man (26) uit Schiedam en een man (43) zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het drietal werd naar een Belgisch politiebureau gebracht.

Gezocht De inwoner van Kapelle deed aangifte van de inbraakpoging. Het aangehouden drietal is bekend bij de politie. De 43-jarige man heeft verder nog een gevangenisstraf van 120 dagen staan. Ook moet hij nog ruim 20.000 euro aan schadevergoeding betalen en wordt hij gezocht door de Limburgse politie vanwege een inbraak. Het is nog niet bekend wanneer de mannen naar Nederland worden overgebracht.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief