Afbeelding

30-jarige man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs onder invloed van alcohol en drugs

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

WAARDE - 30-jarige bestuurder uit gemeente Reimerswaal aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. Daarnaast had hij ook alcohol gedronken en drugs gebruikt. 

Surveillerende agenten reden zaterdag 10 maart rond 17.00 uur over de Havenoordseweg in Waarde toen zij een busje zagen rijden. Het busje en de bestuurder werd gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Het was al de derde keer dat hij betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs, daarom werd het busje in beslag genomen door de agenten. Daarnaast moest de man een blaastest doen. Hieruit bleek dat hij gedronken had. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. 

Bij de fouillering op het politiebureau werd een zakje met cocaïne aangetroffen. Daarom deden agenten ook een speekseltest bij de man. Hij bleek ook onder invloed van cocaïne te zijn. Door een GGD-arts is bloed afgenomen bij de man. Dit wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut voor onderzoek. De uitslag hiervan wordt later bekend. 

De zaak wordt met het Openbaar Ministerie besproken. Na het afleggen van een verklaring is de man in vrijheid gesteld. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief