Foto: Addo Sprangers

Dronken automobilist rent sloot in na eenzijdig ongeval in Yerseke

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

YERSEKE - Een 39-jarige man uit Vlissingen is maandagavond op de Voornseweg aangehouden, nadat hij betrapt is op het rijden onder invloed van alcohol.

Maandagavond krijg de meldkamer een bericht binnen over een eenzijdig ongeval aan de Zeedijkseweg. Hulpdiensten worden vervolgens op pad gestuurd. Het slachtoffer wil echter niet geholpen worden. Zodra de man de ambulance aan ziet komen zet hij het op een lopen. Agenten zien de man op de Voornseweg in en uit een sloot lopen, terwijl hij vraagt om hulp.

Het slachtoffer is vervolgens alsnog nagekeken door ambulancepersoneel. Gezien het bijzondere gedrag van de man is bij hem een alcoholtest afgenomen. Deze test gaf aan dat hij veel meer gedronken heeft dan wettelijk is toegestaan. De verdachte is vervolgens voor een ademanalyse meegenomen naar het politiebureau.

De analyse laat een score zien van 725 ug/l, wat meer dan drie keer de toegestane limiet is. Omdat het gedrag van de man telkens wisselt van zeer agressief naar erg rustig is bij hem daarnaast ook een drugstest afgenomen. De uitkomst hiervan is nog niet bekend.

De man mocht een nachtje ontnuchteren in een politiecel. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief