Afbeelding
Foto: 112 Midden-Zeeland

Dorpshuis in Krabbendijke gaat drie maanden dicht

Door: Eugene de Kok 112 Meldingen

KRABBENDIJKE - Het dorpshuis in Krabbendijke gaat toch drie maanden dicht.

Dat heeft burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal maandag besloten. Het pand aan Kerkpolder 30 opent mag de deuren pas weer openen op 24 april. 

Streng

In het pand was een grote hennepkwekerij aanwezig te zijn. De politie vond bij een doorzoeking eind vorig jaar bovendien een handelshoeveelheid softdrugs. Alle gemeenten in Zeeland hebben hetzelfde strenge beleid ten aanzien van softdrugs. Als ergens een hennepkwekerij of een grote hoeveelheid hennep wordt aangetroffen kunnen burgemeesters het pand zonder waarschuwing drie maanden sluiten.

Bezwaar

Van Egmond had wat langer tijd nodig om deze beslissing te nemen, omdat veel mensen gebruik maken van het dorpshuis.

Een aantal gebruikers had bezwaar ingediend tegen de voorgenomen sluiting. Het belang van de volksgezondheid, de noodzaak dat de bekendheid van het pand als plaats waar drugs te verkrijgen zijn weggenomen moet worden, het belang van het herstel dan wel niet verdere aantasting van het woon- en leefklimaat in de directe omgeving en het herstel dan wel niet verdere aantasting van het vertrouwen in de sociaal-maatschappelijke functie van het dorpshuis vindt de burgemeester van groter belang dan de belangen van gebruikers.

Passend vervoer

Ze beseft wel dat zij hiervan de dupe zijn. Vaste gebruikers hebben met hulp van de gemeente dan ook alternatieve huisvesting. Ook wordt er passend vervoer geregeld als dat nodig is.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief