Brand breekt uit in schuur Wemeldinge: slaat door harde wind over op woning
Door de hevige wind ontstond er een flinke vonkenregen.
Door de hevige wind ontstond er een flinke vonkenregen. (Foto: Rijnhout Media)

Brand breekt uit in schuur Wemeldinge: slaat door harde wind over op woning

  112 Meldingen

WEMELDINGE - In een schuur aan de Hoogeweg in Wemeldinge is afgelopen nacht een grote brand uitgebroken. Door de hevige wind sloeg de brand al snel over naar de vastzittende woning. De brandweer kwam massaal ter plekke. Iets meer dan twee uur later werd het sein brand-meester gegeven. 


Rond 01.45 uur werd de brand ontdekt, waarna de brandweer met spoed uitrukte. De brand werd vrijwel direct opgeschaald naar middel-brand. Niet veel later, om 1.56 uur, werd de brand opgeschaald naar een grote brand. Vier tankautospuiten en een waterwagen werden ingezet om de brand te bestrijden. De korpsen uit Wemeldinge, Kapelle, Yerseke, 's-Gravenpolder en Goes rukten hiervoor uit. Een opgeroepen groot watertransport kwam wel ter plaatse, maar werd niet meer ingezet. 

De brand is ontstaan in de schuur, maar sloeg al snel over op de vastzittende woning. Door de harde wind kon het vuur snel om zich heen grijpen. Een tiental kamelen is uit de naastgelegen schuur gehaald en in een weide ondergebracht. Door de wind ontstond er een flinke vonkenregen. Daarom werd een woning met een rieten kap, die niet ver van de brand afstond, door de brandweer natgehouden om te voorkomen dat de brand zou overslaan. 

Rond 04.00 uur kon de officier van dienst het sein brand-meester geven. De schuur en woning moest nog wel nageblust worden. Beide gebouwen raakten zwaar beschadigd door de brand. Er is gelukkig niemand gewond geraakt. Stichting Salvage is ter plekke gekomen om de bewoner te ondersteunen bij het afhandelen van de schade. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>