Met man en macht werd geprobeerd het paard uit de sloot te halen.
Met man en macht werd geprobeerd het paard uit de sloot te halen. (Foto: 112 Midden-Zeeland)

Brandweer redt paard uit sloot in Schore

  112 Meldingen

SCHORE - De brandweer is zondagmiddag geruime tijd bezig geweest om een paard uit de sloot te halen aan de Maartenbroersweg in Schore. Het paard is uiteindelijk veilig op het droge gekomen. 


Rond 13.30 uur werd de brandweer opgeroepen naar de Maartensbroersweg. Daar was er achter een weiland bij een manage een paard in de sloot terecht gekomen. Toen de eigenaresse het paard naar de wei wilde brengen, rukte het paard zich los en belandde in de sloot. 

Het paard kon niet meer op eigen kracht uit de sloot komen. Daarom werd de brandweer ingeschakeld. De eigenaresse en de brandweer lukt het in eerste instantie niet om het paard uit de sloot te krijgen. Er werd daarom een tweede voertuig uit Middelburg opgeroepen. Deze zijn in het bezit van een paardenbroek om het dier uit de sloot te tillen. Uiteindelijk hoefde dit voertuig niet meer ter plaatse te komen. Een hoogwerker van een bekende kwam ook naar de sloot. 

Na ruim een uur was het paard uit de sloot bevrijd. 
DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>