Man (38) slingert over A58: blijkt niet onder invloed van drank of drugs
fotos-politie-shutterstock-2
fotos-politie-shutterstock-2 (Foto: )

Man (38) slingert over A58: blijkt niet onder invloed van drank of drugs

  112 Meldingen

KAPELLE - Een auto met een Pools kenteken heeft gisteravond voor een gevaarlijke situatie gezorgd op de A58. De 38-jarige bestuurder is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Zaterdagavond kwamen er meerdere meldingen binnen dat er een auto met een Pools kenteken op een zeer gevaarlijke manier aan het rijden was. De eerste meldingen kwamen vanuit de Westerscheldetunnel, maar later ook vanaf de A58 bij Goes. Iedereen verklaarden dat de bestuurder flink onder invloed zou kunnen zijn. 

Agenten hebben zich op de A58 bij Kapelle geposteerd. Na een paar minuten zagen zij een stoet van enkele tientallen langzaam rijdende auto's op zich af komen. De voertuigen reden met alarmverlichting zodat duidelijk werd dat er een gevaarlijke situatie aan de hand was. Voor de stoet reed de personenauto met Pools kenteken. 

De politieauto is achter die personenauto aangegaan. De auto reed niet hard, maar ging van de rijstrook, via de vluchtstrook, in de berm rijden en weer terug de weg op. De bestuurder had de gehele rijbaan nodig om zijn weg te vervolgen. Toen er een tweede surveillance-eenheid bij kwam is de bestuurder van de auto tot stoppen gedwongen. Hij parkeerde zijn auto half op de vluchtstrook.

Negatieve testen
De 38-jarige man uit Terneuzen werd meegenomen naar het politiebureau. Daar moest hij een blaastest ondergaan. Hij bleek niet gedronken te hebben. Een speekseltest wees uit dat hij niet onder invloed van drugs zou zijn. Omdat zijn gedrag er wel op wees dat hij onder invloed van iets was, hebben de agenten een GGD-arts gevraagd naar het bureau te komen om bloed af te nemen. Er is een monster afgenomen dat naar het NFI is gestuurd.  Als de uitslag van dit onderzoek bekend is, neemt een Officier van Justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak.

Door de politie is het rijbewijs van de man ingevorderd op basis van artikel 5 van de Wegenverkeerswet, het veroorzaken van gevaar en hinder voor andere weggebruikers. Zijn auto was behoorlijk beschadigd. Beelden vanuit de Westerscheldetunnel wezen uit dat de man vermoedelijk in de tunnel tegen de tunnelwand was aangereden.


 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>