Dronken scooterbestuurder raakt na korte achtervolging rijbewijs kwijt in Yerseke
Foto: Politie

Dronken scooterbestuurder raakt na korte achtervolging rijbewijs kwijt in Yerseke

  112 Meldingen

YERSEKE - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 34-jarige man aangehouden na een achtervolging door het centrum van Yerseke. Hij reed onder invloed van alcohol. Dat gebeurde rond 03.45 uur.


Agenten wilden de man, die op een scooter reed, onderwerpen aan een controle. Hier had hij kennelijk geen zin in, want de man ging er vandoor. Hij negeerde een stopteken maar na een achtervolging door het centrum van Yerseke is het de politie uiteindelijk toch gelukt de scooterrijder staande te houden.

De man bleek onder invloed van alcohol te rijden en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze lukte echter niet en dus werd het rijbewijs van de man ingenomen. Hij kreeg een proces-verbaal voor het negeren van het stopteken. De scooter bleek niet verzekerd te zijn. De man heeft 21 dagen om aan te tonen dat deze wel verzekerd was, anders volgt ook hiervoor een proces-verbaal.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>