Twee arrestaties voor ongeregeldheden in Oost-Souburg, jongen uit Oostdijk opgepakt voor opruiing
<p>De brandweer moest eraan te pas komen om een containerbrand te blussen.</p>

De brandweer moest eraan te pas komen om een containerbrand te blussen.

(Foto: HV Zeeland)

Twee arrestaties voor ongeregeldheden in Oost-Souburg, jongen uit Oostdijk opgepakt voor opruiing

  112 Meldingen

OOSTDIJK - Zo’n 50 jongeren hebben dinsdagavond onrust veroorzaakt in Oost-Souburg. Ze staken een container in brand en sloegen ruiten in. De politie heeft twee arrestaties verricht en tien boetes uitgedeeld. Een 17-jarige jongen uit Oostdijk is opgepakt op verdenking van het oproepen tot de vernielingen. Bij huiszoekingen in Oostdijk en Rilland nam de politie ook 22 kilo illegaal vuurwerk in beslag. 


De politie zag op sociale media de oproep tot rellen in Oost-Souburg. Zo’n 20 agenten waren vanaf 20.00 uur paraat in het dorp. Bij een schoolgebouw aan de Dongestraat werd een container in de brand gestoken. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. Bij de sporthal aan de Dongestraat zijn enkele ruiten vernield. 

Verhoord

Tien jongeren kregen een bekeuring, omdat ze geen anderhalve meter afstand hielden. De twee aangehouden jongens, een voor het afsteken van vuurwerk en de ander voor baldadigheid, zitten vast. Ze worden woensdag verhoord. Volgens de politie keerde rond 22.45 uur de rust terug in Souburg.

Opruiing

In Oostdijk is dinsdagavond een jongen (17) gearresteerd voor het via sociale media oproepen tot ongeregeldheden op Walcheren. Ook hij zit vast en wordt woensdag verhoord.

De politie heeft op twee locaties in Oostdijk en Rilland gezocht naar illegaal vuurwerk en trof hierbij 22 kilo illegaal vuurwerk aan.

Ouders

De politie vraagt ouders met hun kinderen te praten over rellen en vuurwerk. De bedoeling hiervan is om met jongeren in gesprek te blijven en hun beweegredenen te achterhalen, om te voorkomen dat zij hun leeftijdgenoten nadoen en op jonge leeftijd al een strafblad krijgen of zichzelf of een ander verwonden met vuurwerk.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;