Bestuurder (22) blijkt onder invloed van drugs bij controle op A58 bij Krabbendijke
Foto: politie-politieauto-112

Bestuurder (22) blijkt onder invloed van drugs bij controle op A58 bij Krabbendijke

  112 Meldingen

KRABBENDIJKE - De politie heeft zaterdagmiddag en -avond twee verdachten aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Een 22-jarige man uit Koudekerke werd op de A58 ter hoogte van Krabbendijke aangehouden en een 33-jarige man uit Steenbergen ter hoogte van ‘s-Heer Arendskerke. 


Rond 18.20 uur controleerde de politie op de A58, ter hoogte van Krabbendijke, een personenauto. De 22-jarige bestuurder uit Koudekerke moest een speekseltest doen. Deze bleek positief. Daarop werd de man meegenomen naar het politiebureau om daar een verklaring af te leggen. Op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedmonster afgenomen. Deze is opgestuurd naar het NFI. Als de uitslag van het onderzoek bekend is, neemt de officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. 

Diezelfde procedure gaat lopen voor een 33-jarige man uit Steenbergen. Deze man werd rond 16.05 uur gecontroleerd op de A58 ter hoogte van ‘s-Heer Arendskerke. De speekseltest wees uit dat hij onder invloed van THC was. THC is de werkzame stof in hasj en wiet. 

Beide mannen kregen een rijverbod van 24 uur. 

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief