Man springt in sluizen gevallen hond achterna in Hansweert en raakt zelf in problemen
Foto: HVZeeland

Man springt in sluizen gevallen hond achterna in Hansweert en raakt zelf in problemen

  112 Meldingen

HANSWEERT - In de sluis bij Hansweert is vrijdagavond een persoon het water ingegaan om een hond te redden. De persoon moest uiteindelijk zelf door de hulpdiensten worden gered.


Het voorval gebeurde rond 23.20 uur bij het sluizencomplex aan de Kanaalweg. Volgens de Veiligheidsregio was er een hond van een schip gevallen. Een opvarende van het schip bedacht zich geen moment en sprong achter de hond aan om deze te redden. Dit zorgde er echter voor dat de man zelf ook in de problemen kwam. Zowel de brandweer, ambulance, een mobiel medisch team, politie, en de KNRM rukten daarom uit voor een persoon te water. 

Het slachtoffer kon uiteindelijk door de reddingsboot van de KNRM uit het water worden gehaald. De brandweer was ter plaatse om te assisteren. De persoon is een ambulance onderzocht, maar raakte niet gewond. De hond kon ook uit het water worden gered. Hij liep verwondingen op aan zijn poot, maar maakt het verder goed.

Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>