Bulgaars binnenvaartschip loopt vast op Westerschelde en mag niet verder varen
Foto: HVZeeland

Bulgaars binnenvaartschip loopt vast op Westerschelde en mag niet verder varen

  112 Meldingen

HANSWEERT - Een Bulgaars binnenvaartschip is vrijdagavond vastgelopen op de Westerschelde bij Hansweert.
Volgens de politie raakte het schip daarna ook nog een ander schip toen het na de stranding afmeerde.
 De kapitein hangt meerdere boetes boven het hoofd en vanwege de technische staat van het schip is bovendien een vaarverbod uitgeschreven.

De 80 meter lange en 8 meter brede ‘Solist’, die uit Gent kwam, liep rond 19.00 uur aan de grond op de Westerschelde. Het schip kwam op eigen kracht weer los en voer naar de haven in Hansweert, waar het wilde aanleggen. Daarbij raakte het een ander schip.


Het vaartuig Patrol van Multraship en sleepboot Bravo van Polderman Berging kwamen ter plekke om assistentie te verlenen en ook de Landelijke Eenheid van de politie kwam ter plaatse.

De politie deed aan boord onderzoek en hieruit bleek dat de technische staat dusdanig slecht te zijn dat in overleg met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) werd besloten om een vaarverbod uit te schrijven. Ook het vaarbevoegdheidsbewijs van de kapitein bleek niet in orde. Er wordt nog nader onderzoek gedaan en er zal proces-verbaal worden opgemaakt. Hiervoor zijn onder meer radarbeelden opgevraagd.Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/reimerswaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>