<p>Foto ter illustratie.</p>

Foto ter illustratie.

(Foto: Creative Commons)

Automobilist overtreed avondklok én rijdt onder invloed

  112 Meldingen

SCHORE - Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag bij Schore beboet voor het rijden onder invloed. Omdat de chauffeur en zijn bijrijder geen geldige reden hadden om tijdens de avondklok buiten te zijn, kregen ze ook daarvoor een boete. 


Rond 01.50 uur reed de bestuurder op de Schoorse Zeedijk toen de politie hem besloot te controleren op de naleving van de avondklok. Al snel merkten de agenten op dat de chauffeur had gedronken toen hij de auto instapte. Bij de blaastest bleek dat de weggebruiker 505 ug/l blies. De maximaal toegestane waarde bedraagt echter 220 ug/l. Tegen de bestuurder wordt hiervoor proces verbaal opgemaakt.

De automobilist en zijn bijrijder bleken geen geldige reden te hebben om tijdens de avondklok buiten te zijn. Beide personen hebben daarom een proces-verbaal gekregen voor het niet naleven van de avondklok.

Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715937531&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/reimerswaal&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;