Afbeelding

Krabbendijke en Yerseke beiden uitgeschakeld

Sport en vereniging

REIMERSEWAAL - Zaterdag 27 mei werd duidelijk dat ook in het voetbalseizoen 2017/2018 geen club uitkomt in de 2e klas. Wel door het kampioenschap van Wemeldinge stijgt het gemiddelde niveau binnen de regio, immers wisten de overige clubs zich te handhaven.

Yerseke

Yerseke mocht afreizen naar Tholen voor de return om een 1-2 verlies goed te maken op sportpark 'De Bent' tegen Tholense Boys. De zomerse temperaturen zorgden voor weinig dreiging naar beide doelen, waardoor Yerseke lang in de tweekamp bleef voor misschien wel een verlenging. Het benodigde doelpunt bleef uit met in de slotminuten een rode kaart voor doelman Colin Hout die de bal buiten zijn strafschopgebied met de hand speelde. Invaller Dave den Boef deed exact wat hij een jaar geleden ook beheerste, namelijk met een harde knal het avontuur van Yerseke in de nacompetitie beëindigen. Eindstand 1-0. Voor hun rest wel de zware tweeluik aan wedstrijden in de finaleronde tegen Oostkapelle. Zij vernederden Duiveland in de 1e ronde met een 5-0 thuisnederlaag en de return leverde wederom een ruime 5-1 nederlaag op.

Krabbendijke

Krabbendijke had op papier een goede kans om in de finaleronde te geraken, immers met een 2-0 overwinning op zak waren de kansen gestegen. Ook het spelbeeld in de eerste wedstrijd deed de aanhang positief stemmen. Echter in het eerste bestek werd Krabbendijke met de neus op de feiten gedrukt, dit doordat de thuisploeg deze voorsprong meteen had weggepoetst. Uit twee aanvallen wist Prinsenland toe te slaan over de linkerflank, bij de 1-0 rondde Brendon Jansen een prima voorzet af van Jonathan Francisca en niet veel later bracht Dorus Bakker Nicky de Frel in stelling die van dichtbij de 2-0 binnenschoot. Een nerveus Krabbendijke wat in de fase erna van zich af beet, brak er een rustigere fase aan die tot aan de rustpauze duurde. Het kwartier voor oefenmeester Pim Bruins om zijn manschappen toe te spreken in lichamelijke rust waarin aanwijzingen optimaal worden opgenomen. De nervositeit weggezakt dewelke plaats maakte voor weer aanvallende impulsen, echter in de fase waarin Krabbendijke leek toe te gaan slaan besloot scheidsrechter A.H. van Drunen in een duel om de strafschop toe te kennen aan Prinsenland. Licht contact met de duikeling en Jansen mocht zijn aanleggen voor zijn tweede treffer van de middag, raak en de 3-0 een feit waardoor Krabbendijke minimaal 1 doelpunt nodig had om er een verlenging uit te slepen. Steeds maar weer niet de gewenste afronding uit standaardsituaties, vrije trappen van specialist Danny Weber werden met twee vuisten gepareerd door doelman Joeri Leest. Ook bij lichte vergrijpen binnen de zestien belandde de bal niet op de penaltystip, een kopbal op de lat van Chris-Jan Jansen gaf aan dat het niet de dag van Krabbendijke zou worden. In de tegenstoot daarentegen wel de 4-0 om de oren, uit een terecht gegeven penalty tekende Aries Nieuwkerk voor de marge van 2 doelpunten. Kort op deze nog de kans voor Elco Jansen die met een bekeken lob doelman Leest het nakijken gaf, echter ook deze belandde op dak van het doel. Uiteindelijk schoot Brendon Jansen nog met een diagonale schuiver de 5-0 eindstand op het scorebord. Zo brandde niet alleen de zon de gehele middag op sportpark 'Molenkreek' neer, maar brandde ook het kaarsje langzaam uit op het halen van de finale-tweekamp voor promotie naar de 2e klas.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief