Tholense Boys slaat toe in slotfase

YERSEKE/KRABBENDIJKE - Zowel voetbalvereniging Yerseke als Krabbendijke speelden zaterdag 20 mei hun eerste wedstrijd in de nacompetitie dewelke tot promotie kan leiden naar de 2e klas in het zaterdag amateurvoetbal voor standaardelftallen.

Yerseke moest het in de tweekamp op nemen tegen Tholense Boys die 2e periode wisten te bemachtigen in de 3e klas B, voor hun de 2e eindpositie. Met ook het gegeven dat ze tot de laatste speeldag mee streden om het kampioenschap kregen zij de favorietenrol toegediend. Krabbendijke daarentegen moest het opnemen tegen 2e klasser Prinsenland die uitkwamen in de 2e klas E, met zelfs 34 behaalde punten en eindplaats 11 voor hun nacompetitie om in de 2e te handhaven, zo niet degradatie te voorkomen. Beide clubs kregen als eerste van de tweeluik hun thuiswedstrijd aangewezen.

Yerseke-Tholense Boys

Buitenom dat beide selecties basisspelers misten, bleek voor de rustpauze dat er nauwelijks sprake was krachtsverschil. De tweede helft moest gaan uitwijzen wie de langste adem had, of beter gezegd met de winst aan de haal zou gaan. Dat leek Yerseke te worden door een ietwat fortuinlijk doelpunt wel dan niet bewust bedoeld. Vrije trappen vanaf de zijkant bewust hoog inbrengen indraaiend naar de verre hoek, waarbij wordt gerekend op inlopende spelers die de bal wel dan niet toucheren. Zo scoorde Mark Goeman op fraaie wijze zonder dat zijn vrije trap door alles en iedereen werd gemist, maar wel de juiste koers had naar de verre hoek. Doelman David Niepce onderschatte wellicht de richting, stond aan de grond genageld wat leidde tot de 1-0 voorsprong voor de thuisclub. Echter de ingevallen Dani Gladdines zorgde op de linkerflank voor de nodige dreiging naar het doel van Yerseke, zo ook in de 81e minuut bracht hij de bal lag en hard in voor het doel waartegen Niels Hopmans met binnenkantvoet de bal onderkant lat binnen plaatste. Het scorebord gaf op dat moment de juiste verhoudingen aan gezien het spelbeeld, echter de resterende 9 minuten plus blessuretijd brachten alsnog een winnaar. Aan de zijde van Yerseke de nodige spelers die op hun laatste tandvlees liepen waardoor de gunsten van verzorger Ronald Joosse enkele malen werden gevraagd. Yerseke genoot zelfs nog kansen op een 2-1 voorsprong via Martijn Koole en Corné van de Jagt, maar Tholense Boys bleek te beschikken over de langste adem. Op aangeven van Matthijs van Stee kopte Raymond ten Voorden onhoudbaar het winnende doelpunt achter doelman Colin Hout die overigens uitstekend keepte. Aan Yerseke nu de zware opgave minimum verschil te keren naar hun voordeel in de uitwedstrijd aanstaande zaterdag 27 mei op sportpark 'De Bent'.

Krabbendijke-Prinsenland

Krabbendijke is de club in de regio waarin vergelijkingen kunnen worden getrokken met de kampioen uit de 4e klas B, namelijk Wemeldinge, een stijgende lijn qua resultaten met ook het feit dat zij een sterke eindspurt hadden door de 3e periode te bemachtigen. Op papier een zware tegenstander in de eerste tweekamp van de nacompetitie met 2e klasser Prinsenland, echter was dat in de wedstrijd niet af te lezen. Krabbendijke won verrassend met 2-0 en heeft hierdoor een reële kans op de finale-tweekamp, al is er nog een klus te klaren in Dinteloord op sportpark 'Molenkreek'. Danny Weber en Bastiaan van Dijk scoorden beiden op aangeven van Elco Jansen, of dat genoeg is zal zaterdag 27 mei blijken.