Jeugd van SSC de Poel goed op dreef

Sport en vereniging

GOES - Afgelopen vrijdag, 12 mei, reed een heel rijtje auto's vanuit Zeeland tussen de files door naar Oudewater. Een grote groep jeugdleden van Schaats- en Skeelerclub de Poel deed daar mee aan de eerste van vier wedstrijden om de 'Jumbo Blankestijn Cup'.

Boven de skeelerbaan hingen dreigende, zwarte luchten maar het bleef de eerste uren droog. Alle deelnemers reden hun sprint en ook de voorronden en finales van de inline werden voor elke klasse afgewerkt. Maar op het moment dat de marathons zouden starten kwam de wolkbreuk los. Achter de ramen van de kantine zagen alle deelnemers de baan veranderen in een flink stromende beek, soms verlicht door het bijbehorende onweer. De organisatie besloot terecht vanwege het onweer de rest van het programma af te lassen en een klassement te maken over de twee verreden afstanden.

Jammer voor de Zeeuwen Karlijn Priem en Hendrika de Kok die anders zeker een trede hoger op het podium hadden gestaan maar rijden was niet meer veilig.

Uitslagen SSC de Poel

Desondanks gingen er flink wat prijzen mee naar Zeeland, twee keer goud, vijf keer zilver en drie keer brons.

Bij de jongens AP3 werd Rick Zuijdwegt uit Krabbendijke, in de voor hem eerste skeelerwedstrijd, tweede. Kampioen werd daar Tim Hordijk uit Culemborg, derde was Stig van Zuijlen uit Gouda.

Bij de meisjes AP2 mocht Hendrika de Kok uit Colijnsplaat het zilver mee nemen. Hendrika had een wat mindere start maar won de inline met forse voorsprong op de rest van het veld. In dezelfde leeftijd bij de jongens werd William van de Bosse uit Borsele kampioen en werd Bram Kriekaard uit Krabbendijke tweede.

Ook bij de jongens AP1 was het goud en zilver voor Zeeland; Floris Vermue uit 's Heerenhoek werd kampioen en Gideon Nieuwenhuize uit Wemeldinge werd tweede. Bij de meisjes AP1 was er maar één Zeeuwse deelneemster; Floortje Goedhart uit Kapelle. En ook die kwam op het podium; brons voor Floortje.

Bij de aspiranten reed Karlijn Priem uit Ovezande na een slechte start op de sprint een uitstekende inline. Door een schitterende inhaalrace, waarin ze tweede werd was het overall brons voor haar.

Bij de kadetten jongens won Patrick van Echtelt uit Montfoort maar het zilver en brons waren voor Zeeland; Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek werd tweede en Jarno Zuijdwegt uit Krabbendijke werd derde.

Deze medaillewinnaars gaan, samen met de rest van de jeugdleden van SSC de Poel flink trainen de komende weken (maandag in Goes; John Lennonlaan van 19 tot 20 uur en woensdag in Middelburg; sporthal Nassaulaan van 18:30 tot 20 uur. Kom gerust eens kijken of doe mee). Ze moeten namelijk over twee weken weer aan de bak bij de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief