Afbeelding

Voetbalvereniging Wemeldinge na 51 jaar weer kampioen

Sport en vereniging

WEMELDINGE - Zaterdag 13 mei 2017 schreef voetbalvereniging Wemeldinge geschiedenis, deze dag zal in de boeken gaan als een dag waarin de emoties continu op de loop gingen, hunkerend naar het kampioenschap in de 4e klasse B. Nota bene 51 jaar geleden voor het laatst de titel behaald, waardoor met name ook de oudere generatie zijn adem inhield tijdens de wedstrijd. Hoofdtrainer/coach Nels Rijvers die in zijn laatste wedstrijd de puzzel compleet zag vallen, geen stukje ontbrak het gehele karwei van de afgelopen twee jaar. Aanvoerder Niels Kole die had aangegeven te stoppen na dit seizoen voor de hoofdmacht leidde zijn clubje binnen de lijnen naar een hoogtepunt in zijn indrukwekkende voetbalcarrière.

De wedstrijd

De wedstrijd amper begonnen of enkele toeschouwers kregen al te horen dat Robin Provoost ZSC'62 op een voorsprong had gezet tegen koploper SPS. Alleen wanneer Wemeldinge zelf wist te winnen en SPS zou verliezen, zou het felbegeerde kampioenschap kunnen worden bijgeschreven aan de historie van de club. Dat leek eigenlijk allemaal vrij gemakkelijk te gebeuren, want ook Wemeldinge kwam in de 3e minuut op een 1-0 voorsprong door Niels Kole. Een aanval over de linkerflank waarna Dennis Wisse de bal laag inbracht met daaropvolgend een bekeken overstapje door Remi Bruijnooge, de bal tot bij de aanvoerder die dit buitenkansje verzilverde. Virtueel kampioen op dat moment! Ook de 2-0 op het andere veld wederom door topscorer Robin Provoost, bracht Wemeldinge in een uitstekende positie voor de mogelijke titel. Echter brak daarna een fase aan waarin de spanning parten ging spelen, dit mede door de kwaliteiten van tegenstander Vosmeer die niets prijs gaf. Ook zij met de aanval over de linkerflank met het gewenste resultaat, de bal laag ingebracht met de subtiele voetbeweging van Thijs van Zanten die fraai de 1-1 gelijkmaker tegen de touwen schoot. De thuisclub leek bevangen door de kampioenstress met in de 18e minuut een fantastisch doelpunt van de beste speler bij Vosmeer, hard ingespeeld aan de zijlijn met de juiste aanname gevolgd door een prachtige passeeractie, de bal langs de directe tegenstander gespeeld met zelf de loopactie langs de andere kant. Even de ogen gericht op de situatie voor het doel waarna de lob over zo'n 35 meter in de verre hoek belandde, 1-2. Na de rust bleek het kwartiertje waarin Nels Rijvers zijn manschappen toe kon spreken, goed te hebben gedaan op het mentale vlak. Na twee minuten schoot Remi Bruijnooge Wemeldinge naar een 2-2 tussenstand, waarna Niels Kole zelf zijn club weer virtueel kampioen schoot, 3-2. De wedstrijd totaal gekeerd met in de 69e minuut de bevrijdende 4-2 door de 2e treffer van Bruijnooge, het druk zetten op doelman Jeroen de Bruin van Dennis Wisse werd beloond. Kreeg Remi tot drie keer toe de kans te scoren en deed dat uiteindelijk ook, waardoor het feest zich aankondigde. Met nog zo'n tien minuten op de klok mocht Niels Kole vanaf de penaltystip aanleggen voor de 5-2, de hand naar de bal zo oordeelde scheidsrechter Stoffel Schipper. Kort hierop volgde de wissel waarvan elke voetballer droomt, aanvoerder Niels Kole krijgt zijn publiekswissel en gaat met gebalde vuisten naar zijn vervanger Dave Schipper, de klus is geklaard. Voormalig oefenmeester John Tahapary bewees z'n eerdere club een dienst door met 5-0 te winnen van SPS, enkele uren later op indrukwekkende wijze bedankt voor zijn bijdrage.