Besuijen en Van der Maas domineren ringrijden

Sport en vereniging

KAPELLE - Voor het eerst in de geschiedenis van de Ringrijderij Vereniging Zuid Beveland is een wedstrijd verreden waarbij twee van de rijders gedurende alle 30 beurten de ring aan de lans wisten te rijgen.

De doorgroeiende talenten Djangko Besuijen en Jasper van der Maas presteerden dit tijdens de meiwedstrijd op de Van der Biltlaan in Kapelle op zaterdag 13 mei. In een spannende kamp besliste Besuijen de eindstrijd uiteindelijk in zijn voordeel door de 14mm ring te steken.

Ook door de overige 22 rijders werd goed gereden. Gerben Cabboort eindigde met 28 ringen op een derde plaats en Amy Besuijen veroverde, voor het eerst in haar ringrij-loopbaan, de felbegeerde Pollepel. Ook in de bekerstrijd domineerden Djangko Besuijen en Jasper van der Maas. Zij bemachtigden respectievelijk de eerste en tweede beker. De derde ging naar Gerben Cabboort, de vierde naar Antoinette Vermast en de vijfde naar Joeri van Stee. Thomas Gabrielse van de afdeling Middelburg wist de beker voor de gastrijders in de wacht te slepen en tevens de jongeren beker.

De beker voor de zes oudste rijders ging naar Majanda Hamelink en de beker voor de 5e-10e-15e beurt naar Jasper van der Maas.

Bijzonder aandacht ging deze wedstrijd uit naar zowel de oudste als de jongste rijders. De nestor van de vereniging Leo Wabeke zette een knappe prestatie neer met 25 ringen en de debutanten Marthe Neeskens en Debora Meeuse lieten gaandeweg de dag zien belofte van de toekomst te kunnen zijn. Ze leverden een spannende kamp om de Tom Bostelaar Trofee die uiteindelijk door Marthe gewonnen werd.

Voor de versieringen werd bij de trekpaarden de eerste prijs gewonnen door Antoinette Vermast, de tweede door Majanda Hamelink en de derde door Jasper van der Maas.

Bij de overige paarden ging de eerste prijs naar Jeanine Bruijnooge, de tweede naar Annaliza Langebeeke en de derde naar Yentl Besuijen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief