Afbeelding

Kapelle strijdlustiger in derby tegen Yerseke

Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdag 6 mei stond op het programma de derby tussen Kapelle en rivaal Yerseke, al is de rivaliteit gezien eerdere jaren afgenomen. Een wedstrijd waarin de belangen alleen voor de thuisclub golden, hun benarde positie op de ranglijst geeft virtueel nacompetitie voor lijfsbehoud in de 3e klas met ook de kans of degradatie naar de 4e klas.

Alleen bij winst zou Kapelle zich in een betere positie kunnen wringen, zo niet doen stijgen namelijk naar de veilige haven. Yerseke nog steeds niet op volle oorlogssterkte, waar wederom een beroep werd gedaan op de breedte van de selectie. De Jeugd met ook spelers uit het tweede elftal. Daarentegen kreeg Kapelle een niet te vergelijken gebeurtenis te verwerken in de aanloop vooraf, het onverwachtse verlies van een dierbaar persoon dewelke zijn inslag had op het mentale vlak bij de spelersgroep. Naast hun de gehele club ontdaan, beide selecties toonden respect door een minuut stilte en droegen rouwbanden. De rivaliteit maakte plaats voor medeleven, iets wat in de sport vaak aangeeft dat er onderlinge hechte banden ontstaan.

De wedstrijd

Er waren dus twee redenen voor Kapelle om direct alles van zich af te gooien, zowel op mentaal vlak als de huidige stand van zaken dewelke maar één keuze gaf. Kapelle gaf meteen aan vandaag te willen winnen door het vroege druk zetten op de laatste linie van Yerseke. Dit leidde tot twee scoringskansen voor Reinier Goedemondt, waarvan één gepareerd door doelman Colin Hout en de tweede in het zijnet belandde. Yerseke stelde hier nauwelijks iets tegenover dan een poging uit een vrije trap genomen door Ruben Pekaar, over de muur en een eenvoudige prooi voor doelman Lars Francke. Ook Kapelle mocht aanleggen vanaf een zelfde positie, bij hun Tom Laureys achter de bal maar zijn inzet werd van richting veranderd door de muur waardoor de bal over het gewenste doel verdween. De twee corners eveneens door de trapspecialist genomen leverden bijna de openingstreffer op, de tweede vanaf de rechterkant op de lat gekopt door Jasper Vink. Kapelle gaf Yerseke nauwelijks ruimte om aan te vallen, het storende werk voorin bij de thuisploeg werd beloond. Spits Souliman Abali met de poging van afstand afgeketst op een verdediger, valt voor de voeten van Reinier Goedemondt die meteen de bal richting de rechterhoek krult, een reflex van doelman Hout bleek niet voldoende doordat Ruben de Jonge ongehinderd de rebound benutte. De bevrijdende 1-0 voorsprong met de emoties zichtbaar bij het jonge drietal in de euforie, zowel Rik Butijn als Reinier versnelden zich naar de doelpuntenmaker met daarna het gehele team. Zeven minuten voor de rust was het Guus de Leeuw die met een harde schuiver de paal trof tot opluchting van de thuisaanhang. Zoals gezegd het vroege druk zetten wat gedurende het seizoen Yerseke veelal de winst opleverde, bleek nu de strijdwijze bij Kapelle. Vroeg in de opbouw veroverde Reinier Goedemondt de bal, waarna het de combinatie aan ging met Jasper Vink, het afleggen en het door bewegen met de bal terug ontvangen met daaropvolgend de gewenste afronding. Hard en laag in de korte hoek geplaats en de 2-0 voorsprong op slag van rust. De geleverde arbeid met de nodige ijver in het tweede bestek zorgde voor een terechte overwinning. Respect en medeleven heerste na de wedstrijd dewelke de onderlinge verhoudingen aan gaf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief