Afbeelding

De Meidoorntocht

Sport en vereniging

KAPELLE - Op zondag 14 mei houdt de Trim- en Toerclub Kapelle '79 haar jaarlijkse toertocht. De tocht, een begrip, met deelnemers van binnen en buiten de regio, biedt al vele jaren fietsplezier aan een breed scala van fietsers. Aan toerfietsers op de racefiets, maar ook aan de berijders van een elektrische-, een school-, woon-werk- of boodschappenfietsen. Ook dit jaar is de route weer nieuw. De afstanden zijn 40, 75 of 100 km.

De tocht van 40 km, gaat door de Zak van Zuid-Beveland. De route leidt langs oude- en nieuw natuur, over bochtige bloemendijken en langs welen. Er wordt gereden over rustige wegen in het buitengebied. Waarschijnlijk staan de meidoorns nog net in bloei, zo niet dan is er altijd volop ander natuurschoon om van te genieten.

Voor de toerfietsers op de racefiets zijn de afstanden 75 of 100 km, met beide een tussenstopmogelijkheid in Kapelle. De 100 km tocht doet eerst het noordoostelijk deel van ons voormalig eiland aan. Via de Wilhelminapolder naar het Oude Land en dan via de Westerland polder naar de Kraayert polder. Over mooie rechte wegen langs de ontluikende aardappel-, graan- en uienvelden, waar de westelijke Zeeuwse wind meestal een echte sportieve uitdaging is. Langs de Hosvazze draait de route dan weer terug naar de bermbloementuin van Zuid-Beveland. In "De Zwaan", de gelegenheid die al 400 jaar een pleisterplaats is, kan na 60 km kan een tussenstop gemaakt worden. Hierna wordt de 100 km volgemaakt met de route van de 40 km. De 75 km volgt eerst de lus van 40km en na de tussenstop een deel van noordoostelijke lus.

De routes worden met pijlen aangegeven en er zijn routebeschrijvingen. Bovendien wordt op de webpagina www.ttckapelle79.info/nieuwspagina.html, enkele dagen voor de tocht een link geplaatst voor het downloaden van de routes voor de fiets-GPS. Dus het risico op verdwalen is minimaal, het genieten van de tocht staat voorop.

De inschrijving is in Hotel Café Restaurant "de Zwaan" aan het Kerkplein 47 in Kapelle, tussen 9.00 en 10.00 uur, waar de koffie voor u klaar staat.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief