Kapelle JO9-1 doet mee aan internationaal toernooi

Sport en vereniging

KAPELLE - Kapelle JO9-1 heeft meegedaan aan een internationaal voetbaltoernooi in Nieuw-Vennep.

Het toernooi was voor hun een hele belevenis met tegenstanders als Tottenham Hotspur, VV Venlo, Exelsior Rotterdam, UFA, Feyenoord, Sint-Truiden, ADO Den Haag, Anderlecht, Fc Utrecht, Fc Groningen, Fc VVC, Bayer Leverkusen, Sparta Rotterdam, Willem II en Sv Hoofddorp.

Ze werden ingedeeld in de poule met Feyenoord (1-5 verlies, doelpunt Coen), Sint-Truiden (0-4 verlies) en ADO Den Haag (1-5 verlies, doelpunt Coen). Daarna moesten ze gaan strijden om de eindplaatsen 9 t/m 16 met als eerste tegenstander Fc Utrecht, de schroom bleek eraf te zijn gevallen in deze wedstrijd. Al snel scoorde Cas de 1-0 met ook de 2-0 door Finn, daarna een sterker Fc Utrecht dat de aansluitingstreffer (2-1) realiseerde. Uiteindelijk besliste Kapelle de wedstrijd door nog een treffer van Cas, een 3-1 overwinning waarna ze mochten gaan strijden voor eindplaats 9 t/m 12.

Omgeroepen werd dat de volgende tegenstander Bayer Leverkussen het volgende klusje zou zijn. Onze Oosterburen waren handige pingelaars en ook fysiek een stuk verder dan onze Kapelse strijders. Met twee fraaie afstandsschoten kwam Leverkusen op een 0-2 voorsprong, maar was was het Cas die voor de 1-2 aansluitingstreffer tekende. Daar bleef het bij en volgde een laatste duel om de 11e of 12e eindplaats.

Deze tegenstander kwam uit dezelfde kleedkamer, namelijk Sv Hoofddorp. Kapelle viel veelal aan wat leidde tot een eigen doelpunt van Sv Hoofddorp dewelke Kapelle op een 1-0 voorsprong bracht. Uiteindelijk vochten zij zich terug naar een 1-1 eindstand, waarna penalty's een beslissing moesten brengen. Finn, Cas en Daan werden in respectievelijke volgorden aangewezen om de strafschoppen te nemen. Hoofddorp schoot zijn 1e binnen, ook Finn deed dit na waarna Hoofddorp zijn 2e naast schoot. Ook Cas schoot onberispelijk binnen, waarna Hoofddorp de druk nog één keer opvoerde met een tweede treffer. De 2-2 tussenstand met nog een laatste penalty voor Daan openstaande, via de onderkant van de lat knalde hij binnen in de kruising.

De 11e eindplaats voor VV Kapelle JO9-1 met hoge eindplaatsen voor hun eerdere poule-tegenstanders, Feyenoord (1e), ADO Den Haag (3e) en Sint Truiden (9e).

Een hele belevenis voor de nog jonge spelertjes, waar vooral het plezier zichtbaar was aan de glimlach op hun gezichten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief