Yerseke speelt 2-2 gelijk

YERSEKE - Zaterdag 29 april mocht Yerseke naar Lewedorp om het op te nemen tegen Lewedorpse Boys. Yerseke nog geteisterd door een blessuregolf dewelke wederom voor de nodige wijzigen zorgde binnen de selectie. Op elke linie gehavend, deze week de keuze gevallen op spelers uit Yerseke 2 met enkele A-junioren.

De thuisclub genoot een prima start tegen de nummer drie van de ranglijst. Dit leidde tot een schietkans voor Oscar de Kooning en een kopbal over het doel door Roy Verhage. Daarna leek tot tweemaal toe Sven Nieuwenhuyze op Yerseke-doelman Colin Hout af te stevenen, maar volgde het bekende vlagsignaal voor buitenspel waardoor de doelman niet actie hoefde te komen. Na de eerste storm van Lewedorpse Boys kantelde de wedstrijd waarna ook mogelijkheden op een doelpunt voor Yerseke. Martijn Koole met een prima actie naar binnen met het afleggen op Michel de Rooij die in de handen van doelman Jasper de Baar schoot. Ook enkele hoekschoppen bleken ongevaarlijk, waar aan de overzijde Leander Steketee tot tweemaal toe Yerseke een 1-0 achterstand voorkwam. Op het half uur werd vanuit de lange pass door doelman Hout met inbreng van Martijn Koole spits Guus de Leeuw gevonden op de rechterflank, de versnelling en het diagonale schot in de verre hoek dat via de binnenkant van de paal terug stoot in de doelmond. Ditmaal verdediger Rick Imanse die zijn voet tegen de tweede bal wist te zetten, waardoor zowel de Rooij als de Leeuw niet toekwamen aan 'de rebound binnen te plaatsen'. Net voor het rustsignaal wordt dan toch de openingstreffer voor Yerseke gemaakt door aanvoerder Jari Christiaanse. Leander Steketee met de pass in het centrum richting het vijandelijke strafschopgebied met het mistasten van Lewedorpse Boys. De bal voor de voeten van Christiaanse die 'oog in oog' met doelman Baas als winnaar uit het duel kwam. Deze voorsprong stond zo'n 18 minuten op het scorebord mede door de onderbreking, want drie minuten na de rust scoorde Jasper Verdonk de gelijkmaker uit een indraaiende hoekschop genomen door Sven Nieuwenhuyze. De bal via de binnenkant van de 2e paal tegen de lat terug in de doelmond voor de voeten van Verdonk die dit buitenkansje verzilverde, 1-1. Coach Gerrit Petersen bracht verse krachten binnen de lijnen wat Lewedorpse Boys terugdreef op eigen helft, toch wist het op een 2-1 voorsprong te komen uit een vrije trap recht op het doel van Yerseke. Boris Noest met de wreeftrap 'zoals Roberto Carlos die in het verleden nam bij Barcelona', verschalkte doelman Hout door enorme curve die de bal van koers wijzigde. Na dit bevrijdende doelpunt volgden drie gele kaarten voor wat ietwat onnodige ingrepen op driemaal A-junior Maxim van Pagee, waarvan twee voor Jesper Poortvliet met als gevolg de rode kaart. Het aanwezige publiek voelde de bui al hangen en deze daalde ook neer, De openstaande vrije trap werd hoog ingebracht ter hoogte van de 16-meterlijn en doorgekopt door invaller Jeffrey Jansen tot bij teamgenoot Rick Imanse, die de bal in de voeten van Maxim schoot. Hij maakte goed gebruik van de snelheid waarmee de bal op zich afkwam, koos meteen voor de hoge voorzet op Guus de Leeuw die uitstekend in positie kwam en raak schoot. De 2-2 gelijkmaker deed Lewedorpse Boys de das om, zo verspeelden zij twee belangrijke punten in hun strijd tegen degradatie.