Waarde 1 is WIK’57 thuis de baas

WAARDE - "We hadden vandaag niets in te brengen tegen Waarde, hoe is het mogelijk dat Waarde nog in het rechter rijtje staat?" Met deze uitspraak typeerde de aanvoerder van WIK'57 direct na afloop van de wedstrijd kort en krachtig hoe de verhoudingen lagen zaterdagmiddag op Sportpark Keizershoofd.

Waarde speelde één van zijn beste wedstrijden van het seizoen, was vanaf de eerste tot de laatste minuut 'heer en meester' over de ploeg uit Kerkwerve. Dat het uiteindelijk slechts 3-0 werd, is flauwe afspiegeling van de werkelijke krachtsverschillen binnen de lijnen. Waarde liet WIK'57 nauwelijks in de wedstrijd komen, gaf weinig prijs en creëerde zelf meerdere 100% kansen. Het verwijt wat Waarde zich na afloop mocht maken is, dat het hiermee wat slordig omging waardoor het bij 3-0 bleef.

Onder prima leiding van scheidsrechter WCJ Stroop uit Roosendaal nam Waarde het initiatief in de eerste helft. Door de sterke en balvaste Nordin el Marzguioui werd samen met Davey Tolhoek in de spits het nodige gevaar gesticht. Met twee gele kaarten voor de tegenstander in kort op tijdsbestek, werd door de scheidsrechter duidelijk gemaakt waar de grens lag. In de 25e minuut een kopbal van de vrijstaande Szillard Sachas waarbij de goed keepende WIK'57 goalie Robin Dekker op de proef werd gesteld. Vijf minuten voor de rust na een dieptepass van Yannick Ekangamene, kwam Davey Tolhoek één-op-één voor de keeper en schoof hij de bal fraai in de verre hoek. Met een 1-0 voorsprong aan de thee met even weer de nodige aanwijzingen van coach Edwin in de Weij en de wisselingen die werden toegepast. Met Olivier Noordam erbij die kon terugkijken op een puike invalbeurt, kwam Waarde in de tweede helft pas goed op gang. Nordin el Marzguioui prikte in de 70 minuut met links de verdiende 2-0 binnen. Daarna volgden nog diverse opgelegde kansen voor de thuisclub die niet op waarde werden ingeschat, zo niet verprutst. Diep in de tweede helft was er een opmerkelijke moment, toen oudgediende Theo Wittenberg als wisselspeler in het veld in kwam bij de tegenstander, een hele staat van dienst bij WIK'57 achter zijn naam. Dit mag bijzonder genoemd worden, wanneer je op 51-jarige leeftijd nog meevoetbalt in een standaardteam. Begrijpelijk kon ook hij 'het tij niet meer keren', zeker niet toen in de 80e minuut Ilowa Ekangamene alleen voor doelman Dekker de 3-0 op het scorebord zette.

Deze tussenstand werd uiteindelijk ook de eindscore waardoor de drie punten werden toegevoegd aan de al 28 eerder behaalde punten.

Zo werd de bovenste positie in 'het rechter rijtje' verstevigd, welke wellicht ook de eindplaats lijkt te worden met nu dus al 31 punten.

Met de uitwedstrijd komende zaterdag tegen VV Cadzand op het programma en als de laatste de wedstrijd tegen VV Wolfaartsdijk op 'Sportpark Keizershoofd, kan wellicht het totale aantal nog opgeschroefd worden naar een prima eindresultaat.